Lees pagina voor

Zwerfafval

Wist u dat zwerfafval helaas ook in Druten een hardnekkig en kostbaar probleem is? De gemeente is dagelijks actief om zwerfafval op te ruimen. Helaas ligt er nog genoeg in het groen en op de wegen.

Wilt u meehelpen om zwerfafval op te ruimen?

Meld u aan als wijkheld!

U kunt zich aanmelden om mee te helpen met het opruimen van zwerfafval bij u in de straat. Aanmelden kan via de onderstaande knop. Na het aanmelden ontvangt u materialen zoals een emmer, knijper, hesje en afvalzakken. Op dit moment zijn er al 15 groepen en meerdere vrijwilligers actief in Druten. Meer informatie over wijkhelden kunt u vinden op de website Wijkhelden van de Dar (Deze link gaat naar een externe website). Let erop dat u apart de wijkhelden afvalpas aanvraagt!

Aanmelden als Wijkheld van de gemeente Druten (Deze link gaat naar een externe website)

Wilt u samen met een groep bewoners een actie houden om zwerfafval in te zamelen op een bepaalde plek? Dat kan. Bij uw wijkbeheerder kunt u uw initiatief aanmelden en de materialen lenen voor de actie. Jaarlijks is er ook de Maas en Waalse Schoonmaakdag. U leest hieronder alle informatie daarover.

Wat is de Maas en Waalse schoonmaakdag?

Al enkele jaren worden op deze dag schoonmaakacties gehouden in de gemeente Druten en Beuningen. Aan deze dag doen ieder jaar honderden inwoners en ook basisschoolleerlingen en verenigingen mee. De dag is gelijk met de landelijke opschoondag.

We proberen hiermee minder zwerfafval in de openbare ruimte te krijgen. Dit willen we graag samen met u, onze inwoners, verenigingen en maatschappelijke partners bereiken. De gemeente stelt op deze dag de nodige materialen beschikbaar. Deelnemende groepen ontvangen voor hun inzet een taart en kleine vergoeding.

Helpt u mee de Drutense Waarden schoon te houden?

Sinds november 2019 ruimt de vrijwillige Zwerfafvalbrigade ADW het zwerfafval op in het gebied van de Afferdense- en Deestse Waarden. Omwonende Ruud van Kraaij is een van de initiatiefnemers. Naast het schoonmaken van het gebied is het ook gezellig om samen op pad te gaan. De groep bestaat uit 9 vrijwilligers en dat aantal groeit nog steeds. Wilt u ook meehelpen aan een schonere ADW en omgeving?

U kunt zich aanmelden voor de Zwerfafvalbrigade ADW door een mail te sturen naar ruudvankraaij@outlook.com.

Idee indienen voor verminderen of voorkomen van zwerfafval

Heeft u een idee om het zwerfafval in uw wijk te verminderen of te voorkomen? Dan kunt u uw idee doorgeven aan uw wijkbeheerder via het meldingsformulier (Deze link gaat naar een externe website) of door te bellen naar 088 432 70 00.