Lees pagina voor

RUIMEN GRAVEN OP DE ALGEMENE BEGRAAFPLAATS

Op de Algemene Begraafplaats aan de Koningstraat 93 te Druten zijn graven aanwezig waarvan het onderhoudsrecht is verlopen. Ook zijn er graven waarvan de rechthebbenden al eerder afstand hebben gedaan. Deze graven willen we in 2025 opruimen. De rechthebbenden van graven die we willen ruimen krijgen een persoonlijk bericht over de ruiming of hebben dit al ontvangen.

Oranje paaltjes

Welke graven we gaan ruimen maken we bekend met een grafnummer. Bij de graven plaatsen we ORANJE gekleurde paaltjes. Op het gemeentehuis kunt u meer informatie ontvangen over de graven waarover het gaat. Hieronder de nummers van de graven die we willen ruimen.

Lijst te ruimen graven, juli/augustus 2025 (PDF, 90.6 kB)

Graven zonder rechthebbenden

We hebben ons best gedaan om alle rechthebbenden op te sporen. Toch zijn er nog graven waarvan we de rechthebbenden niet hebben gevonden. Bij deze graven plaatsen we de komende maanden een extra paaltje. Het gaat over de grafnummers (*). Heeft u informatie over deze graven? Neem dan contact op met team burgerzaken. Ze zijn bereikbaar op nummer 088 432 75 04, van maandag tot en donderdag van 08:30 tot 16:30 uur en vrijdag van 08:30 tot 12:30 uur.

Verwijderen gedenktekens

Op veel graven staan gedenktekens en monumentjes, bijvoorbeeld grafstenen. In maart 2025 vragen we de rechthebbenden van de te ruimen graven (of directe nabestaanden van de overledenen) om het gedenkteken te laten weghalen. Ze hebben daarvoor tot 1 juli 2025 de tijd.
Het weghalen van de gedenktekens moet u laten doen door een bedrijf dat daarvoor is uitgerust en in overleg met de afdeling Openbare Werken van de gemeente Druten.
Gedenktekens die op 1 juli 2025 niet zijn weggehaald, ruimt de gemeente tegelijk met het graf op. De gemeente zorgt ervoor dat het gedenkteken duurzaam wordt vernietigd.

Publicaties

Op de hoogte blijven van de ruiming van de graven? Het gemeentebestuur maakt informatie over de ruiming van graven steeds bekend op het publicatiebord op de Algemene Begraafplaats, in de Maas & Waler en op deze pagina.

Informatie

Meer informatie over het verlengen of ruimen van graven? Neem dan contact op met Muaz Nurdogan van de afdeling Publiekszaken, burgerzaken, telefoon 088 432 75 04.