Lees pagina voor

Soorten onderwijs

Basisonderwijs

Uitgebreide informatie over welke scholen voor basisonderwijs er in Druten zijn, vindt u op de website van het schoolbestuur waar al deze scholen onder vallen. Dat is het schoolbestuur primair onderwijs: Groeisaam. 

Voortgezet onderwijs

Voorgezet onderwijs kan in Druten gevolgd worden bij de volgende school.

Speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs

Op de website van De Kom vindt u alle informatie. 

Volwasseneneducatie

Volwasseneneducatie is voor volwassenen die een vak willen leren en een diploma of certificaat willen behalen. Zij vallen door hun leeftijd buiten het normale onderwijs. Ook is dit onderwijs geschikt voor leerlingen die zijn gestrand in het normale onderwijs en alsnog een diploma willen halen. Volwasseneneducatie wordt verzorgd door:

ROC Nijmegen. Mbo-opleidingen en volwasseneneducatie via het ROC Nijmegen. Website ROC Nijmegen

Schoolvakanties

De data van de zomervakantie zijn wettelijk vastgesteld. Voor de overige vakanties geeft het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCenW) adviesdata. Op de website van de Rijksoverheid vind u de adviesdata. Deze data zijn niet voor het hele land gelijk. De scholen kunnen de korte vakanties (herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) zelf bepalen.

De gemeente Druten behoort tot de regio Zuid. Soms komt het voor dat de start van de zomervakantie afwijkt van de adviesdatum van het ministerie van OCenW.