Lees pagina voor

Soorten onderwijs

Basisonderwijs

Informatie over welke scholen voor basisonderwijs er in Druten zijn, vindt u op de website van stichting Groeisaam. (Deze link gaat naar een externe website) Hieronder vallen alle basisscholen.

Voortgezet onderwijs

Voorgezet onderwijs kan in Druten gevolgd worden bij de volgende school:

Pax Christi Pax Christi College Druten  (Deze link gaat naar een externe website)

Speciaal onderwijs en voortgezet speciaal onderwijs

Op de website van De Kom (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie. 

Volwasseneneducatie

Volwasseneneducatie is voor volwassenen die een vak willen leren en een diploma of certificaat willen halen. Zij vallen door hun leeftijd buiten het normale onderwijs. Ook kunnen leerlingen die via het ‘normale’ onderwijs geen diploma hebben gehaald, hier terecht. Volwasseneneducatie wordt verzorgd door:

ROC Nijmegen. Mbo-opleidingen en volwasseneneducatie via het ROC Nijmegen. Website ROC Nijmegen (Deze link gaat naar een externe website)

Schoolvakanties

De data van de zomervakantie zijn wettelijk vastgesteld. Voor de overige vakanties geeft het ministerie van Onderwijs Cultuur en Wetenschappen (OCenW) adviesdata. Op de website van de Rijksoverheid vind u de adviesdata (Deze link gaat naar een externe website). Deze data zijn niet voor het hele land gelijk. De scholen kunnen de korte vakanties (herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) zelf bepalen.

De gemeente Druten valt in de regio Zuid. Soms komt het voor dat de start van de zomervakantie afwijkt van de adviesdatum van het ministerie van OCenW.