Lees pagina voor

Standplaatsvergunning

Wilt u spullen of eten verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen? Bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan een openbare weg.

U kunt een standplaatsvergunning ook schriftelijk aanvragen.

Aanvraagformulier standplaatsvergunning (PDF, 103.1 kB)

Let op! Voor een plaats op de weekmarkt die plaatsvindt op de vrijdagmiddag van 14.00 - 18.00 op de Markt in Druten vindt u alle informatie en voorwaarden onder het product marktvergunning. Uw aanvraag dient te voldoen aan de Nota Standplaatsen Druten (Deze link gaat naar een externe website).

Wat moet u doen?

U vraagt een standplaatsvergunning aan door het aanvraagformulier in te vullen met uw DigiD. U kunt op het aanvraagformulier voor een langdurende standplaats(meer dan 6 maanden voor een of meer dagdelen) kiezen uit de volgende locaties per dorp:

Wilt u een kortdurende(maximaal 6 maanden) standplaats dan kunt u kiezen uit de volgende locaties:

Uw aanvraag toetsen wij aan de Nota Standplaatsen Druten. (Deze link gaat naar een externe website)

Wat kost het?

Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag worden € 79,50 legeskosten in rekening gebracht. Naast deze legeskosten wordt er gebruiksvergoeding in rekening gebracht voor het in gebruik nemen van de openbare ruimte.

De huur voor een langdurige standplaats bedraagt:

De huur voor een tijdelijke standplaats bedraagt:

Hoelang duurt het?

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de vergunning krijgt. Als er een wachtlijst is of heeft de gemeente een maximum ingesteld dan kan het langer duren voordat u de vergunning krijgt.

Meer informatie

In het najaar maken wij alle beschikbare standplaatsen bekend via de gemeentelijke website, in weekbladen De Wegwijs en de Maas&Waler en op de website van de Vereniging voor ambulante handel. Deze beschikbare standplaatsen worden dan voor 2 weken opgesteld. Wilt u gebruik maken van een beschikbare standplaats dan dient u voor de einddatum een volledige aanvraag in te dienen.

Indien er meer aanvragen binnenkomen voor dezelfde locatie en op dezelfde of overlappende dagen dan zal er onder de volledig ingediende aanvragen worden geloot. Indien u uitgeloot wordt kunt u geen standplaatsvergunning krijgen voor de aangevraagde locatie en zullen er geen leges voor de aanvraag in rekening worden gebracht.

De standplaatsvergunning gaat op zijn vroegst in op 1 januari van het nieuwe jaar.

Zijn er binnen de opengestelde publicatieperiode geen aanvragen ontvangen voor de betreffende locaties dan worden deze aangemerkt als vrije standplaatslocaties. Voor vrije standplaatsen kunnen op elk moment van het jaar een standplaatsvergunning worden aangevraagd. Deze aanvragen worden beoordeeld op volgorde van binnenkomst.

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team Algemene Plaatselijke Verordening (APV) u graag verder. Zij zijn telefonisch te bereiken via 088 432 79 88. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar apv@druten.nl.