Lees pagina voor

Standplaatsvergunning

Wilt u spullen of eten verkopen vanuit een kraam of verkoopwagen? Bent u ingeschreven bij de Kamer van Koophandel? Vraag dan een standplaatsvergunning aan. U mag dan met uw kraam of wagen op een openbare plek in de open lucht staan. Bijvoorbeeld op of aan een openbare weg.

U kunt een standplaatsvergunning ook schriftelijk aanvragen.

Aanvraagformulier standplaatsvergunning (PDF, 103.1 kB)

Let op! Voor een plaats op de weekmarkt die plaatsvindt op de vrijdagmiddag van 14.00 - 18.00 op de Markt in Druten vindt u alle informatie en voorwaarden onder het product marktvergunning. Uw aanvraag dient te voldoen aan de Nota Standplaatsen Druten (Deze link gaat naar een externe website).

Wat moet u doen?

U vraagt een standplaatsvergunning aan door het aanvraagformulier in te vullen met uw DigiD. U kunt op het aanvraagformulier voor een langdurende standplaats(meer dan 6 maanden voor een of meer dagdelen) kiezen uit de volgende locaties per dorp:

Wilt u een kortdurende(maximaal 6 maanden) standplaats dan kunt u kiezen uit de volgende locaties:

Uw aanvraag toetsen wij aan de Nota Standplaatsen Druten. (Deze link gaat naar een externe website)

Wat kost het?

Voor het in behandeling nemen van een aanvraag voor een standplaatsvergunning zijn kosten verbonden. Deze kosten zijn € 79,60. Ook zijn er kosten voor het gebruik van gemeentegrond, dat noemen we precario.

De huur voor een langdurige standplaats bedraagt:

De huur voor een tijdelijke standplaats bedraagt:

Hoelang duurt het?

U ontvangt binnen 8 weken bericht of u de vergunning krijgt. Is er een wachtlijst? Of heeft de gemeente een maximum ingesteld? Dan kan het langer duren voordat u de vergunning krijgt.

Procedure

In het najaar maken wij alle beschikbare standplaatsen bekend. Op de gemeentelijke website, in de Maas&Waler en op de website van de Vereniging voor ambulante handel. Deze beschikbare standplaatsen staan dan voor 2 weken open. Wilt u gebruik maken van een beschikbare standplaats? Dien dan voor de einddatum een complete aanvraag in.

Zijn er meer aanvragen voor dezelfde plek en op dezelfde of overlappende dagen? Dan loten wij. Bent u uitgeloot? Dan krijgt u geen standplaatsvergunning voor de aangevraagde plek. U hoeft dan niet te betalen voor de aanvraag.

De standplaatsvergunning gaat op zijn vroegst in op 1 januari van het nieuwe jaar.

Ontvangen wij binnen de publicatieperiode geen aanvragen voor een plek? Dan zijn dit vrije standplaatsplekken. Voor vrije standplaatsen kunt u op elk moment van het jaar een standplaatsvergunning aanvragen. Deze aanvragen beoordelen wij  op volgorde van binnenkomst.

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team Algemene Plaatselijke Verordening (APV) u graag verder. Zij zijn telefonisch te bereiken via 088 432 79 88. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar apv@druten.nl.