Lees pagina voor

Stimuleringslening verduurzaming zakelijk

Bent u een ondernemer en ligt uw bedrijfspand in de gemeente Druten? En wilt u minder energie verbruiken na het verbouwen van uw pand? Dan kunt u hiervoor een lening afsluiten bij de gemeente Druten.

De lening

  1. De hoogte van de lening is maximaal € 25.000 voor huurders en maximaal € 50.000 voor pandeigenaren.
  2. Het rentepercentage voor de lening is 2,25% en zal aangepast worden zoals is opgenomen in de begroting bij rente langdurige leningen.
  3. De looptijd van de lening is 10 jaar. De stimuleringslening verstrekken wij onderhands, annuïtair en via een bouwdepot.
  4. Als een huurder de lening aanvraagt, dan moet deze een goedkeuring van eigenaar van het pand meesturen. Hierin staat dat de eigenaar akkoord gaat met de investering.
  5. Huurder en eigenaar kunnen niet beiden een stimuleringslening aanvragen voor hetzelfde pand.

Welke maatregelen komen in aanmerking voor een lening?

Voor de lening komen verschillende maatregelen in aanmerking, die zorgen voor minder energieverbruik.

Denk bijvoorbeeld aan:

Alle maatregelen die in aanmerking komen voor de lening, staan in de maatregelenlijst (Deze link gaat naar een externe website) die hoort bij de Verordening Stimuleringslening verduurzaming winkels, kantoren en panden met zakelijke bestemming Druten (PDF, 226.2 kB).

Kosten aanvragen lening

Als u een lening aanvraagt, toetst de SVn deze aan de gestelde eisen. Daarvoor rekenen zij kosten. Het gaat om een bedrag van 1% van het te lenen bedrag en minimaal € 1500 (inclusief BTW).

Wat moet u doen?

De aanvraag voor de lening bestaat uit twee stappen:

Stap 1: Online lening aanvragen bij de gemeente

Voldoet u aan de voorwaarden? Dan ontvangt u een toewijzingsbrief voor het aanvragen van de lening. Met de brief vraagt u de lening aan bij het SVn.

Aanvragen stimuleringslening verduurzaming zakelijk (Deze link gaat naar een externe website)

Stap 2: Online lening aanvragen bij de SVn

Op de website van SVn vraagt u de lening aan. Bij uw aanvraag levert u verschillende documenten aan. SVn voert aan de hand daarvan de financiële toets uit voor de gemeente. Voldoet u aan de voorwaarden? En kunt u de lening financieel dragen? Dan stuurt SVn u een offerte voor de stimuleringslening zakelijk.

Vragen?

Dan kunt u contact opnemen met Margreet Aldeweireldt via telefoonnummer: 088 432 71 45 of stuur een e-mail naar m.aldeweireldt@drutenwijchen.nl. Ook kunt u voor meer informatie contact opnemen met de SVn via telefoonnummer: 088 253 94 00 of een e-mail sturen naar info@svn.nl.