Lees pagina voor

Tijdelijk noodfonds energie

Het tijdelijk noodfonds energie is een landelijke regeling voor huishoudens met een laag inkomen en een hoge energierekening. Als het verschil te groot is, verlaagt uw energieleverancier een deel van de energierekening voor een periode van 6 maanden. Het maakt niet uit welke energieleverancier u heeft.

Wat zijn de voorwaarden?

Wat kunt u krijgen?

Bij een inkomen tot 130% van het sociaal minimum geeft het noodfonds steun voor het deel van de energierekening dat meer is dan 8% van het bruto-inkomen.

Bij een inkomen van 130%-200% van het sociaal minimum geeft het noodfonds steun voor het deel van de energierekening dat meer is dan 10% van het bruto-inkomen.

Hoe vraagt u het aan?

Voor de hele aanvraag heeft u gemiddeld een half uur nodig. U kunt de aanvraag alleen digitaal doen op de website Tijdelijk Noodfonds Energie (Deze link gaat naar een externe website). Heeft u hierbij hulp nodig dan kunt u onder andere terecht bij het Administratie en Formulierenteam van MeerVoormekaar. Ze zijn te bereiken via 024 641 84 59 of per mail: info@meervoormekaar.nl

Zorg dat u het volgende bij de hand heeft:

Omdat het een landelijke regeling is kunt u met vragen terecht bij het Noodfonds. Neem contact op via e-mail: info@noodfondsenergie.nl. Of bel de Noodfondslijn op 085 088 1111.