Lees pagina voor

Trouwen

Jullie willen trouwen? Gefeliciteerd! Op deze pagina vinden jullie alle informatie. Wat geldt voor ‘huwelijk en trouwen’ geldt ook voor ‘geregistreerd partnerschap’.

Wat moet jullie doen?

Jullie kunnen via het online formulier samen via DigiD een datum reserveren. Ook geven jullie een locatie door en maken jullie een keuze tussen een eigen ambtenaar van de burgerlijke stand of een van de gemeente. Via dit formulier doen jullie meteen de melding voorgenomen huwelijk (ondertrouw) Let op: jullie kunnen de trouwdatum 1 jaar van tevoren reserveren. Een medewerker van de gemeente zal hierover binnen een week contact met u opnemen.

Op de website van de rijksoverheid (Deze link gaat naar een externe website) vinden jullie meer informatie over trouwen en geregistreerd partnerschap.

Via bovenstaande knop vindt u ook informatie over trouwlocaties en trouwambtenaren. Hiervoor hoeft u niet in te loggen met DigiD.

Wat kost het?

Kosten gemeentehuis
Tijdstip Kosten
Kosteloos maandag 09.00 en 09.15 uur € 0
Maandag tot en met vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur € 371,85
Zaterdag en op andere tijden dan hiervoor genoemd € 552,40

Kosteloos trouwen

Wonen jullie in de gemeente Druten? Dan kunnen jullie ook gratis trouwen. Dat kan om 09.00 en 09.15 uur op de maandagochtend. Dit huwelijk is op het gemeentehuis in Druten en duurt 5 minuten. Jullie kunnen zelf maximaal 4 getuigen meenemen. Hebben jullie geen eigen getuigen dan tekenen 2 getuigen van de gemeente de akte. Dat kost € 16,00 per getuige.

Kosten andere locatie
Andere locatie Kosten
Andere locatie extra kosten € 196,70

Dit zijn de kosten die jullie aan de gemeente betalen. Het kan zijn dat jullie voor de huur van de locatie kosten moet betalen aan de eigenaar.

Kosten eigen ambtenaar
Eigen ambtenaar Kosten
Extra kosten eigen ambtenaar € 125,55

Keuze voor een eigen trouwambtenaar is mogelijk als deze persoon al werkzaam is als trouwambtenaar en hiervoor is beëdigd bij een rechtbank.

Kosten trouwboekje
Trouwboekje Kosten
Trouwboekje of partnerschapsboekje met kleurenopdruk € 43,10

Geregistreerd partnerschap omzetten in een huwelijk

Het is mogelijk om een geregistreerd partnerschap om te zetten in een huwelijk. Bellen jullie ons even voor meer informatie? Ons nummer is: 088 432 70 00.

Vragen?

Heeft u geen DigiD of lukt het u niet om digitaal de melding te doen? Neem dan telefonisch contact met ons op 088 432 70 00.