Lees pagina voor

Uitrit of inrit aanleggen

U mag niet zomaar een inrit of uitrit maken naar de openbare weg. Daarvoor heeft u toestemming nodig van de gemeente. Een inrit of uitrit zijn hetzelfde. Voor het gemak gaan we uit van een uitrit.

Wij houden bij de beoordeling rekening met:

Wat moet u doen?

Voor de uitrit kun u meestal een melding indienen. U leest in hoofdstuk 4 van het Uitwegenbeleid (Deze link gaat naar een externe website) aan welke nadere regels de uitweg moet voldoen. Past het binnen die voorwaarden? Dan kunt u een online een melding indienen.

Wilt u melding doen namens een bedrijf? Vul dan het formulier in met eHerkenning

Melding uitrit met eHerkenning (Deze link gaat naar een externe website)

Voldoet uw uitrit niet aan de nadere regels van het Uitwegenbeleid ? Dan heeft u een omgevingsvergunning nodig. Deze kunt u met uw DigiD (Deze link gaat naar een externe website) indienen via het Omgevingsloket online (Deze link gaat naar een externe website).

Wat kost het?

Hoelang duurt het?

Het meldingsformulier moet u in ieder geval 4 weken voordat u wilt beginnen indienen. Voor een omgevingsvergunning geldt  een periode van maximaal 8 weken.

Meer informatie

De gemeente heeft de regels voor uitritten opgenomen in het Uitwegenbeleid Druten. Dit uitwegenbeleid vindt u op www.overheid.nl (Deze link gaat naar een externe website). Geef hierbij uw postcode op en geef als zoekterm in de titel het woord 'uitwegenbeleid' op.