Lees pagina voor

Vervoer

Kunt u zich in uw omgeving niet of onvoldoende verplaatsen? Bijvoorbeeld door een ziekte, een beperking of ouderdom? Natuurlijk kijkt u eerst of iemand in uw omgeving u kan helpen. Lukt dat niet? Dan kunt u mogelijk gebruik maken van een vervoersvoorziening.

Wat kunt u doen?

Lukt het niet om vervoer te regelen met hulp van bijvoorbeeld, familie, buren en kennissen? Dan kunt u gebruik maken van openbaar busvervoer of de OpStapbus. Is dat voor u geen oplossing? Dan kunt u gebruik maken van Avan vervoer via een Wmo-vervoerspas.

Openbaar busvervoer

Het openbaar busvervoer is tegenwoordig beter toegankelijk voor mensen met een beperking. Bent u 65+ dan heeft Breng ook een voordelig busabonnement. Meer informatie over busvervoer vindt u op de website van Breng (Deze link gaat naar een externe website).

PlusBus

Binnen de gemeente Druten kunt u reizen met de PlusBus Druten. Vrijwilligers van MeerVoormekaar zorgen voor het vervoer. Voor meer informatie kijkt u op de website van MeerVoormekaar (Deze link gaat naar een externe website).

Avan - Regiotaxi

Avan is taxivervoer (taxi of taxibus) voor mensen die zelfstandig of onder begeleiding kunnen reizen. Het vervoer met Avan is goed toegankelijk voor ouderen en voor mensen met een beperking. Ook als u hulpmiddelen gebruikt zoals een rollator, scootmobiel, looprek of rolstoel. Wilt u taxivervoer van Avan aanvragen? Neem dan contact op met het Sociaal Team: 088 432 74 32.

Voor meer informatie of het plannen van een rit gaat u naar de website van Avan (Deze link gaat naar een externe website). Op deze website vindt u ook de tarieven en manieren van betalen.

Valys

Valys is er voor reizigers met een beperking die op stap willen gaan buiten de eigen regio. U kunt Valys gebruiken als u verder reist dan 25 kilometer vanaf uw woonadres. Op de website van Valys (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie. Hier staat ook aangegeven wanneer u hiervoor in aanmerking komt.