Lees pagina voor

Volwassenenfonds Sport en cultuur

Wil u graag sporten of meedoen aan een culturele cursus maar heeft u hier zelf niet genoeg geld voor? Dan kan het Volwassenenfonds Sport & Cultuur u misschien helpen.

Het Volwassenenfonds betaalt eventueel de contributie voor uw activiteit. Zwemmen, voetbal, hockey, schilderen, muziekles en beeldende kunst zijn voorbeelden van activiteiten waaraan u mee kunt doen. Het maximale bedrag dat zij betalen is € 300,- voor 12 maanden.

Aanvragen bijdrage Volwassenenfonds

  1. Ga op zoek naar een tussenpersoon van het Volwassenenfonds. Die vindt u via de zoekfunctie op de pagina Gemeente Druten - Volwassenenfonds (Deze link gaat naar een externe website). Zij noemen de tussenpersoon een intermediair.
  2. Maak een afspraak met de tussenpersoon. Ontdek of u in aanmerking komt voor steun vanuit het fonds. Als dat zo is, bespreek dan welke activiteit u graag wil doen. Doe, als het mogelijk is, vast mee met 1 of 2 proeflessen om zeker te weten dat u de activiteit leuk vindt.
  3. De tussenpersoon doet voor u een aanvraag bij het Volwassenenfonds.
  4. Na ongeveer drie weken hoort u of de aanvraag is goedgekeurd.
  5. Goedgekeurd? Dan kunt u zichzelf melden bij de sportclub, het buurthuis of een andere aanbieder.
  6. U ontvangt zelf geen geld. Het Volwassenenfonds betaalt de contributie direct aan de (sport)club of aanbieder.

Tip!

Print de deelnemerskaart (Deze link gaat naar een externe website), vul hem in en neem hem mee naar de afspraak met de tussenpersoon. Zo kan de aanvraag extra snel gedaan worden.

Vragen?

Op de website Volwassenenfonds.nl (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie. Heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met het sociaal team Druten via 088 432 74 32 of per mail via sociaalteam@druten.nl.