Lees pagina voor

Zakgeldproject

Geld is niet alleen voor volwassenen een belangrijk onderwerp. Ook voor kinderen is het goed om te leren omgaan met zakgeld. Wanneer kinderen kunnen oefenen met geld, leren ze later goede keuzes maken. Veel kinderen krijgen zakgeld om mee te oefenen. Maar niet iedereen heeft daar geld voor of weet hoe dat moet.

De gemeente Druten vindt het ook belangrijk dat kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Zodat zij zich later financieel kunnen redden. Ook wanneer u zelf niet genoeg geld heeft om zakgeld aan uw kind te geven. Daarom is er het Zakg€ldProj€ct (Deze link gaat naar een externe website).

We onderzoeken in kleine groepen wat uw kind al weet en nog wil leren. Elke groep biedt plaats aan maximaal 8 kinderen en ouders. Als ouder krijgt u van ons elke week 2 euro zakgeld om aan uw kind te geven. In de bijeenkomsten maakt u als ouders afspraken met uw kind. Bijvoorbeeld wat hij of zij met het geld kan doen. Uw kind leert zakgeld uit te geven en te sparen. Samen leert u praten over geld.

Belangrijk om te weten

Aanmelden

Wilt u meedoen of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Evy van Hemmen. Bel naar 088 432 70 00, stuur een WhatsApp-bericht naar 06 256 899 28 of stuur een e-mail naar e.van.hemmen@drutenwijchen.nl.