Lees pagina voor

Zakgeldproject

Geld is niet alleen voor volwassenen een belangrijk onderwerp. Ook voor kinderen is het belangrijk om te leren omgaan met zakgeld. Wanneer kinderen kunnen oefenen met geld, leren ze later goede keuzes maken. Veel kinderen krijgen zakgeld om mee te oefenen. Maar niet iedereen heeft daar geld voor of weet hoe dat moet.

De gemeente Druten vindt het ook belangrijk dat kinderen en jongeren leren omgaan met geld. Zodat zij zich later zelfstandig financieel kunnen redden. Ook wanneer u zelf niet genoeg geld heeft om zakgeld aan uw kind te geven. Daarom is er het Zakg€ldProj€ct.

We onderzoeken in kleine groepen wat uw kind al weet en wat jullie willen leren. Elke groep biedt plaats aan maximaal 8 kinderen en hun ouders/verzorgers. De groepen worden begeleid door coaches. Als ouder krijgt u van ons elke week zakgeld om aan uw kind te geven. We volgen hierbij de normen van het Nibud. In de bijeenkomsten maakt u als ouders afspraken met uw kind. Bijvoorbeeld wat hij of zij met het geld kan doen. Uw kind leert zakgeld uit te geven en te sparen. En we gaan in op onderwerpen zoals reclame en groepsdruk. Alle onderwerpen die met geld te maken hebben kunnen aan bod komen. Samen leert u praten over geld. De ervaring leert dat het voor alle partijen erg leuk en leerzaam is.

Belangrijk om te weten

Meedoen? Vragen?

Wilt u meedoen of heeft u nog vragen? Dan kunt u contact opnemen met Evy van Hemmen. Bel naar 088 432 70 00, stuur een WhatsApp-bericht naar 06 256 899 28 of stuur een e-mail naar zakgeldproject@drutenwijchen.nl.