Lees pagina voor

Afval

De DAR haalt het afval op in onze gemeente. Op de website van de DAR (Deze link gaat naar een externe website) vindt u alle informatie over afval. Bijvoorbeeld over de afvalpas, de milieustraat, afval scheiden en klachten over het ophalen van afval.

Afval ophalen en wegbrengen

De Dar haalt drie verschillende soorten afval op: GFT (groene container), papier (blauwe container) en plastic+ (oranje deksel). De ophaaldagen in uw wijk vindt u in de:

Afvalkalender van de DAR (Deze link gaat naar een externe website)

Restafval brengt u zelf naar de ondergrondse container bij u in de wijk. U opent de container met uw afvalpas. Woont u in een appartement of flat? Dan moet u ook het plastic wegbrengen naar een ondergrondse container. 

Wilt u weten waar u bijvoorbeeld glas, luiers, kleding en elektrische apparaten naar toe kunt brengen? Of er een kringloopwinkel bij u in de buurt is? En wat u naar de milieustraat kunt brengen? In de afvalkalender van de Dar (Deze link gaat naar een externe website) vindt u ook informatie over alle afvalsoorten.

Brengt u afval naar de milieustraat van de DAR? Neem dan uw afvalpas mee.  Bij de milieustraat in Druten kunt u alleen gratis afvalsoorten (Deze link gaat naar een externe website) brengen. De milieustraat is te vinden op het terrein van Rodenburg, waar ook een betaalde route is voor afval dat niet gratis is.

Meer informatie over de milieustraat vindt u op de website van de Dar (Deze link gaat naar een externe website).

Afvalcontainers omruilen en aanvragen

Alle informatie over het aanvragen en omruilen van containers vindt u op de website van de DAR (Deze link gaat naar een externe website).

Wat kost het? Afvalstoffenheffing

Voor het ophalen en verwerken van uw afval betaalt u afvalstoffenheffing. Munitax voert de belastingzaken voor de gemeente Druten uit. Meer informatie vindt u op de website van Munitax (Deze link gaat naar een externe website).

Luiers- en incontinentiemateriaal

Sinds eind 2021 haalt Dar luiers en incontinentiemateriaal gratis gescheiden op. Dit afval doet u in de speciale luierzakken. Deze zijn gratis en kunt u krijgen op verschillende plekken in de gemeente. Waar? Alle plekken vindt u op de website van de DAR (Deze link gaat naar een externe website).

Volle luierzakken brengt u naar de speciale luiercontainer bij u in de buurt. Hiervoor hoeft u niet te betalen. U gebruikt uw afvalpas om de luiercontainer te openen. Deze afvalpas gebruikt u ook als u de milieustraat bezoekt of de ondergrondse restafvalcontainer opent. Ieder adres heeft een afvalpas. Heeft u geen afvalpas meer? Vraag er een aan via de website van de DAR (Deze link gaat naar een externe website) of telefonisch via 024 3716 000.

U heeft toegang nodig om de luiercontainer te openen. Dat kunt u op 2 manieren regelen bij de DAR: