De DAR haalt het afval op in onze gemeente. Op de website van de DAR vindt u alle informatie over afval. Bijvoorbeeld over de afvalpas, de milieustraat, afval scheiden en klachten over het ophalen van afval.

Afval ophalen en wegbrengen

De Dar haalt vier verschillende soorten afval op: restafval (grijze container), GFT (groene container), papier (blauwe container) en plastic. De ophaaldagen in uw wijk vindt u in de:

afvalkalender van de DAR

Heeft uw flat of appartement een ondergrondse container? Dan moet uw restafvalzak daarin. U opent de container met uw afvalpas.

Wilt u weten waar u bijvoorbeeld glas, luiers, kleding en elektrische apparaten naar toe kunt brengen? Of er een kringloopwinkel bij u in de buurt is? En wat u naar de milieustraat kunt brengen? In de afvalkalender van de Dar vindt u ook informatie over alle afvalsoorten.

Brengt u afval naar de milieustraat van de DAR? Neem dan uw afvalpas mee.  Bij de milieustraat in Druten kunt u alleen gratis afvalsoorten brengen. Meer informatie over de milieustraat vindt u op de website van de Dar.

Afvalcontainers omruilen en aanvragen

Alle informatie over het aanvragen en omruilen van containers vindt u op de website van de DAR.

Wat kost het? Afvalstoffenheffing

Voor het ophalen en verwerken van uw afval betaalt u afvalstoffenheffing. Munitax voert de belastingzaken voor de gemeente Wijchen uit. Meer informatie vindt u op de website van Munitax.