Lees pagina voor

Evenement organiseren

Een evenement is een gebeurtenis die voor het publiek toegankelijk is. Bijvoorbeeld een braderie, festival of optocht. Wilt u een evenement organiseren? Vraag dan een evenementenvergunning aan. Wilt u een klein evenement organiseren? Bijvoorbeeld een straatfeest of buurtbarbecue? Dan is het maken van een melding voldoende. Organiseert u een privéfeest? Dan hoeft u geen melding te maken of vergunning aan te vragen. Het is wel verstandig om de buren te informeren.

Hoe werkt het?

Via de knop 'start melding/vergunning aanvraag' kunt u controleren of het maken van een melding voldoende is. Heeft u een vergunning nodig? Dan kunt u na het invullen van het formulier meteen een vergunning aanvragen. Is een melding voldoende? Dan ontvangt u een link naar het formulier voor de melding.

Wat moet u doen?

Wij hebben de tijd nodig om de risico’s te onderzoeken. En misschien moeten we een verkeersbesluit nemen. Wij vragen adviezen op bij de Brandweer, Politie en de GHOR.

Schriftelijk aanvragen

U kunt ook schriftelijk een aanvraag indienen door gebruik te maken van een van de onderstaande formulieren.

Wat kost het?

Kosten voor een evenementenvergunning
Omschrijving Prijs
Categorie 0 (meldingsplichtig evenement) € 0,00
Categorie A (regulier evenement) € 159,10
Categorie B (aandacht evenement) € 583,95
Categorie C (risico evenement) € 743,50

Vraagt u als organisatie een vergunning voor het houden van niet-commerciële activiteiten? Dan hoeft u niks te betalen.

Om welke organisatie gaat het?

Organiseert u een evenement wat geclassificeerd is in categorie C (risico-evenement)? Dan moet u wel betalen.

Voorschriften evenement

Krijgt u de vergunning? Dan nemen wij daarin voorschriften op. Wat mag wel en wat mag niet. De veiligheidsvoorschriften voor kleine evenementen staan in de 'Nadere regels kleine evenementen (Deze link gaat naar een externe website)'.

Voorschriften brandveiligheid

Plaatst u van een tent? Dan moet u zich houden aan de voorschriften uit het 'Besluit brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Deze link gaat naar een externe website)' en de 'Regeling brandveilig gebruik en basishulpverlening overige plaatsen (Deze link gaat naar een externe website)' op de website Overheid.nl (Deze link gaat naar een externe website).

Contact

Bij vragen helpen de medewerkers van het Team Algemene Plaatselijke Verordening (APV) u graag verder. Zij zijn telefonisch te bereiken via 088 432 79 88. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen naar apv@druten.nl.