Lees pagina voor

Exploitatievergunning horecabedrijf

U vraagt een exploitatievergunning aan bij de gemeente als: u een openbare inrichting wilt exploiteren. In een exploitatievergunning staan voorwaarden. Deze voorwaarden hebben te maken met overlast, veiligheid en fatsoen.

Een exploitatievergunning is bijvoorbeeld nodig voor een horecabedrijf waarbij er geen alcoholische dranken wordt geschonken. Denk hierbij aan een snackbar of een ijssalon.

Wat moet u doen?

Als u niet zeker weet of u een exploitatievergunning nodig heeft kunt u het beste contact opnemen met het Team APV via onderstaand telefoonnummer of via email. Zij kunnen uw situatie beoordelen en u vertellen welke vergunningen u wel of niet nodig heeft.

Wat heeft u nodig?

Wat kost het?

Voor het in behandeling nemen van uw aanvraag wordt € 168,20 in rekening gebracht.

Hoelang duurt het?

Binnen 8 weken hoort u van de gemeente of u de vergunning krijgt. De gemeente kan deze termijn met maximaal 8 weken verlengen.

Meer informatie

U kunt een exploitatievergunning krijgen als u aan de volgende voorwaarden voldoet:

Vragen?

Bij vragen helpen de medewerkers van team Algemene Plaatselijke Verordening (APV) u graag verder. Zij zijn telefonisch te bereiken via 088 432 79 88. U kunt hen het beste bereiken van maandag tot en met donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 14.00 en 16.00 uur en op vrijdagochtend tussen 10.00 en 12.00 uur. U kunt natuurlijk altijd een mail sturen naar apv@druten.nl.