Lees pagina voor

Huurwoningen

Sociale huurwoningen zijn goedkopere huurwoningen die meestal eigendom zijn van een woningcorporatie. Bent u op zoek naar een sociale huurwoning in de gemeente Druten? Om in aanmerking te komen voor een sociale huurwoning moet u aan bepaalde voorwaarden (Deze link gaat naar een externe website) voldoen.

U kunt voor het huren van een woning terecht bij één van de verhuurders.

Verhuurders

Onderstaande organisaties zijn actief in de gemeente Druten. 

Woonstichting De Kernen

Op de website van woonstichting De Kernen (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie. Het woningaanbod van De Kernen wordt verhuurd via de website van Woongaard (Deze link gaat naar een externe website)

Woningcorporatie Woonwaarts

Op de website van woningcorporatie Woonwaarts (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie. Het woningaanbod van Woonwaarts wordt verhuurd via de website van Entree (Deze link gaat naar een externe website)

HuurdersBelangen Druten

Het bestuur van HuurdersBelangen Druten bestaat uit vrijwilligers die opkomen voor de belangen van zoveel mogelijk huurders. Zij streven ernaar om alle huurders van sociale en particuliere verhuurders te vertegenwoordigen. Dat doen zij in het overleg met de verhuurders en de Gemeente Druten.

Op de website HuurdersBelangen Druten (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie.

Urgentie

Soms kunt u urgentie krijgen. Dat betekent dat u voorrang krijgt op andere mensen die een huurwoning zoeken. Op de website urgentiecommissie.nl (Deze link gaat naar een externe website) vindt u informatie over hoe u urgentie aanvraagt en in welke situaties u urgentie kunt krijgen.

Kamers met Aandacht

Gemeente Druten werkt samen met de organisatie Kamers met Aandacht. Hiermee biedt de gemeente jongeren een extra vangnet, wanneer zij dit nodig hebben om op zichzelf te gaan wonen. Kamers met Aandacht bemiddelt bij het vinden van een geschikte woonruimte. Dit kan bijvoorbeeld een kamer op zolder zijn. Maar ook een tiny house in de tuin. Daarnaast krijgt de jongere zes maanden hulp van een (jeugd)zorgorganisatie.
Heeft u woonruimte beschikbaar? En wilt u deze tijdelijk verhuren aan een jongere tussen de 18 en 23 jaar? Meer informatie vindt u op de website van Kamers met Aandacht (Deze link gaat naar een externe website)
Het maakt niet uit of u in een koop- of huurwoning woont.

Meldpunt goed verhuurderschap

Huurt u een woning in de gemeente Druten? Als huurder kunt u het melden als u problemen heeft met uw verhuurder. Meer informatie vindt u op onze pagina Meldpunt goed verhuurderschap.