Lees pagina voor

Start bouw sportcentrum De Gelenberg

15 september 2022

De nieuwbouw van sportcentrum De Gelenberg is van start. Met de onthulling van het bouwbord op 14 september is de aftrap gegeven. Ook sloeg wethouder Willy Brink de eerste paal in de grond. Op 1 februari 2024 kan het sportcentrum in gebruik genomen worden.
We zijn begonnen. En hebben lang naar dit moment uitgekeken. De bouw van een multifunctioneel, modern, duurzaam, gasloos maar bovenal ook prachtig sportcomplex. Het sportcomplex is te gebruiken door de hele gemeenschap in de gemeente Druten. Het gaat van Baby zwemmen tot Seniorengym en alles wat daartussen in zit.

Van der Horst Aannemers is verantwoordelijk voor het hele traject: van ontwerp tot en met realisatie. Het nieuwe sportcentrum bestaat uit een zwembad, sporthal, gym- en turnzaal en een horecagelegenheid met multifunctionele ruimte. Daarbij komt een nieuwe, veilige toegangsweg met vrij liggend fietspad en voldoende parkeerplaatsen.

Aandacht voor inrichting sportpark

Wij geven in het ontwerp voor het nieuw in te richten sportpark veel aandacht aan:

  • sociale veiligheid met verlichte loop- en fietsroutes. Dus ook op en vanaf de parkeerplaatsen naar de buitensportverenigingen,
  • duidelijke bewegwijzering naar en op het sportpark richting alle gebouwen,
  • en parkeren voor minder validen die met de auto komen/op een auto aangewezen zijn.

Sportcentrum De Gelenberg staat een meter hoger dan het grondpeil. De gemeente werkt het plan voor de openbare ruimte samen met de architect uit. Zo sluit het sportcentrum mooi aan op de directe omgeving.

Meer nieuws

Al het nieuws