Lees pagina voor

Dromen voor Druten

18 april 2023

Vandaag start Dromen voor Druten. Alle inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen worden uitgenodigd om hun wensen en ideeën voor de toekomst van Druten te delen. Dromen voor Druten is onderdeel van het project Druten2040. Gemeente Druten wil met dit project, waarin participatie centraal staat, een toekomstvisie voor 2040 opstellen.

Iedereen kan meedoen. Alle inwoners worden uitgenodigd om Dromen voor de gemeente Druten te delen. Dat kan op verschillende manieren. In de Maas&Waler van woensdag 19 april zitten twee Dromen voor Druten-kaarten. De kaarten zijn vanaf einde van deze week ook te vinden in bijvoorbeeld de dorpshuizen, bibliotheek, op scholen en in supermarkten. Op de Dromen voor Druten-kaarten kunnen ideeën geschreven, getekend of geplakt worden.
Begin mei start de Dorpentour, waarbij de gemeente langskomt in de vijf kernen. Leden van het college en medewerkers van de gemeente gaan dan in gesprek met inwoners over hun wensen en ideeën voor hun dorp in 2040. Wat is er fijn en gaat goed? En wat kan anders, wat kan beter? De bijeenkomsten zijn vrij toegankelijk voor iedereen. Aanmelden kan via druten2040@druten.nl.

Voor jongeren zijn er speciale pizzasessies op 8 juni. En leerlingen van groep 7 van de basisscholen kunnen meedoen met een creatieve Dromen-workshop onder leiding van Toon van Gelder.
Ook op de verschillende social media kanalen van de gemeente kunnen wensen en ideeën gedeeld worden en is het project Druten2040 te volgen. Op onze projectpagina Druten2040 is alle informatie te vinden, waaronder het programma voor de dorpentour. Er komt ook een speciale nieuwsbrief Druten2040. Aanmelden hiervoor kan via een mail naar druten2040@druten.nl.

Vervolg

Voor de zomer haalt de gemeente zoveel mogelijk beelden, wensen en ideeën op. In het najaar komt ze terug met de keuzes die ze moet maken. Hierin wordt meegenomen welke ontwikkelingen en uitdagingen er op de gemeente afkomen. En wat inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen belangrijk vinden. De gemeente gaat hierover opnieuw met hen in gesprek. De verwachting is dat einde van het jaar de toekomstvisie in concept gereed is.

Toekomstvisie

In de toekomstvisie komt te staan wat voor een gemeente Druten wil zijn in 2040. De toekomstvisie geeft richting en helpt de komende jaren bij het maken van keuzes. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat Druten over 15 jaar nog steeds een hele fijne gemeente is om te wonen, werken en ontspannen. De keuzes die nu gemaakt worden, zetten verandering in gang voor de toekomst.

Meer nieuws

Al het nieuws