Lees pagina voor

NL-Alert: iedereen direct informatie bij een noodsituatie

17 mei 2023

Het alarmmiddel NL-Alert waarschuwt u bij acute noodsituaties. In een NL-Alert staat wat er aan de hand is, wat u moet doen en waar u meer informatie kunt vinden. NL-Alerts ontvangt u op uw mobiele telefoon. Ook ziet u NL-Alerts op steeds meer digitale reclameschermen en digitale reisinformatieschermen van het openbaar vervoer.

NL-Alert op uw mobiele telefoon

Ziet u een NL-Alert? Lees meteen het bericht, kom in actie en informeer anderen in uw omgeving. NL-Alerts worden ingezet bij levens- en gezondheidsbedreigende situaties, zoals een grote brand, terroristische aanslag of onverwacht noodweer. Wanneer u een NL-Alert ontvangt, laat uw telefoon een hard en doordringend alarmgeluid horen.

Testbericht

Controleer uw mobiel maandag 5 juni 2023 rond 12.00 uur. De overheid zendt dan een NL-Alert testbericht uit in heel Nederland. Let op: het NL-Alert testbericht kan luid klinken als u een koptelefoon of oordopjes gebruikt. Met het landelijke NL-Alert testbericht kunt u ervaren hoe het is om een NL-Alert te ontvangen. Heeft u vragen? Meer informatie is te vinden op de website NL-Alert (Deze link gaat naar een externe website).

Meer nieuws

Al het nieuws