Lees pagina voor

Column Burgemeester

15 november 2023

Laat jullie stem horen!

Op 22 november staan wij allemaal voor een belangrijk moment. Een kans om samen de koers van ons land te bepalen. We mogen dan naar de stembus. Daarmee kunnen we onze samenleving en toekomst verder vormgeven. Een toekomst voor alle generaties. En vooral ook voor de jonge generatie. Ik herinner me nog de dag dat ik voor het eerst mocht stemmen voor de Tweede Kamer. Ik vond het een heel speciaal moment, omdat ik met mijn stem verandering kon brengen.

Daarom richt ik me graag ook op de jeugd nu. Jullie stemmen zijn niet alleen wenselijk, ze zijn noodzakelijk. De beslissingen van vandaag bepalen wat we morgen en overmorgen doen. Jullie ideeën, jullie visie en jullie stem zijn noodzakelijk voor een bloeiende toekomst. Laat jullie stem niet ongehoord blijven. En moedig anderen aan om ook te stemmen. We hebben jullie nodig om samen verder te bouwen aan een Nederland waar iedereen zich thuis voelt.

En om iedereen aan te moedigen te gaan stemmen, komt er in Druten een pop-up stembureau bij het busstation aan de Scharenburg. Waar je ook vandaan komt, welke route je ook volgt, maak een tussenstop bij dit unieke stembureau. Democratie moet toegankelijk zijn. En wat is er nu toegankelijker dan een stembus bij de plek waar je dag start.

Laten we niet vergeten dat elke stem telt. Jouw stem kan het verschil maken. Daarom roep ik iedereen op om te gaan stemmen op 22 november!

Sigrid Sengers
Burgemeester

Meer nieuws

Al het nieuws