Lees pagina voor

Subsidie Woningbouwimpuls voor nieuwbouwproject Deest-Zuid

21 juni 2024

De gemeente Druten ontvangt een bedrag van 2,5 miljoen van de Rijksoverheid voor het nieuwbouwproject Deest-Zuid. De Woningbouwimpuls is een subsidie voor het versneld bouwen van betaalbare woningen.

Wethouder Willy Brink is ontzettend blij met dit mooie nieuws: “Dit is echt heel goed voor de gemeente Druten. Met deze steun komt de ontwikkeling van het project Deest-Zuid weer een belangrijke stap dichterbij. Dit levert een behoorlijk aantal betaalbare woningen op die hard nodig zijn door het flinke woningtekort".

Doorbouwen

Er komen in Deest-Zuid 355 nieuwe woningen. Het woningbouwprogramma voor Deest-Zuid biedt veel variatie, zodat de gemeente voor iedereen passend bouwt. Het uitgangspunt is dat twee derde (66%) van de woningen valt in het betaalbare segment. Dat is afgesproken in de Woondeal 2.0. Daarmee wil de gemeente starters, jongeren en ouderen bedienen. De subsidie zorgt ervoor dat dit haalbaar is. Hiermee brengen ze de doorstroming binnen de kern Deest, maar ook op andere plekken in de gemeente op gang. Ook de gemeente steekt nog 2,5 miljoen euro als medefinanciering in het project.

Verwachting start bouw begin 2026

Tot die tijd gaat de gemeente werken aan het definitief maken van de plannen. En de voorbereidingen voor de start van de bouw.

Meer nieuws

Al het nieuws