Lees pagina voor

Koninklijke onderscheiding voor mevrouw G.E.G. van Oss-van Elk uit Afferden

24 juni 2024

Zondag 23 juni, ontving mevrouw Gerda van Oss-van Elk een Koninklijke onderscheiding. Burgemeester Sigrid Sengers verraste haar tijdens het 30-jarig jubileum van Dorpskrant De Ratel. Mevrouw Van Oss-van Elk is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Dorpskrant De Ratel is de krant met het nieuws uit het dorp Afferden. Al vanaf het begin, in 1994, is mevrouw Van Oss-van Elk een drijvende kracht achter de krant.

Zij verzorgde de samenstelling, vormgeving, redactionele inhoud en opmaak. Ook was zij verantwoordelijk voor de communicatie met adverteerders, verenigingen en andere betrokkenen. Bij de organisatie van de jubilea van de krant, die De Ratel elke 5 jaar uitbundig vierden, bood zij altijd een helpende hand.

In de eerste jaren werd kopij vaak handgeschreven aangeleverd, met een hoop typewerk tot gevolg. De vrijwilligers kopieerden alle exemplaren en vouwden ze met de hand tot een krantje. Allemaal klussen die mevrouw Van Oss-van Elk met plezier verzette. De moderne ontwikkelingen door de jaren heen verlichtte het werk gelukkig wel. Vanaf de huidige jaargang is De Ratel helemaal vernieuwd. Dit was een mooi moment voor mevrouw Van Oss-van Elk om het stokje over te dragen.

Mevrouw Van Oss-van Elk zet zich al tientallen jaren in voor de samenleving. Zo was zij bestuurslid van muziekvereniging De Eendracht, de Katholieke Plattelandsjongeren en vrijwilliger op de St. Victorschool in Afferden. Zij was mantelzorger voor meerdere mensen uit haar omgeving. Een rol die zij met veel liefde en aandacht vervulde.

Meer nieuws

Al het nieuws