Lees pagina voor

Met de auto op vakantie? Zorg voor genoeg bandenspanning!

3 juli 2024

Met de juiste bandenspanning, heeft u een stuk minder spanning onderweg. Te slappe banden en klapbanden zorgen namelijk vaak voor ongelukken. Het is dus een stuk veiliger om de bandenspanning te checken voordat u op vakantie gaat.

Lekker makkelijk met de slimme bandenpomp

Op de parkeerplaats aan de Raadhuisstraat in Druten staat een slimme bandenpomp. Het gebruik van de slimme bandenpomp is heel makkelijk én gratis. Na het invullen van uw kenteken geeft de bandenpomp aan wat de goede bandenspanning voor uw auto is. Wist u dat u ook kunt aangeven dat de auto zwaarder beladen is? Dan mag de bandenspanning namelijk hoger zijn. De slimme bandenpomp leidt u stap voor stap door het proces. Aan het einde geeft de bandenpomp aan hoeveel geld, brandstof en CO₂ de auto bespaart door de goede bandenspanning.

Paar feitjes

  • Sinds de komst van de bandenpomp in augustus 2022 hebben al 3.875 inwoners de pomp gebruikt.
  • Zij bespaarde daarmee ieder gemiddeld €23,99.
  • Zij hebben voorkomen dat 565 banden eerder waren versleten.
  • En zij stootten 91,11 ton CO₂ minder uit

Meer informatie

Ga naar de website Bandopspanning.nl (Deze link gaat naar een externe website) voor meer informatie.

Meer nieuws

Al het nieuws