Lees pagina voor

Druten2040

De gemeenteraad heeft 25 april 2024 de toekomstvisie Druten2040, ‘Samen Sterk, Samen Druten’ vastgesteld. In deze visie staat hoe onze gemeente er in 2040 uit ziet.

Hoe leven we in 2040 in Afferden, Deest, Druten, Horssen en Puiflijk? Met welke ontwikkelingen en uitdagingen hebben we te maken? En wat vinden inwoners, ondernemers, organisaties en verenigingen belangrijk? In de toekomstvisie Druten2040, die ‘Samen Sterk, Samen Druten’ heet, hebben we deze vragen beantwoord. Dat deden we samen met iedereen in Druten. Bij het proces was ook de gemeenteraad zelf, vertegenwoordigd in een denktank, nauw betrokken.

De toekomstvisie geeft ons richting en helpt de komende jaren bij het maken van keuzes en ontwikkelen van beleid. Zo willen we ervoor zorgen dat Druten over 15 jaar nog steeds een hele fijne gemeente is om te wonen, werken en ontspannen. De keuzes die we nu maken, zet verandering in gang voor de toekomst.

Acht pijlers

De toekomstvisie bestaat uit acht pijlers: thema’s die belangrijk zijn voor onze toekomst. Op deze pagina vindt u een samenvatting van de Toekomstvisie. Klik op onderstaande link om de volledige toekomstvisie in te zien.

Toekomstvisie Druten2040 (PDF, 17.7 MB)

 • Wat is er vooraf gegaan?

  • Conceptvisie in de gemeenteraad

   De toekomstvisie voor de gemeente Druten, Druten2040, is bijna klaar. Burgemeester Sengers heeft namens het college, de conceptvisie aangeboden aan de gemeenteraad.

  • Denken over Druten2040

   Maar liefst ruim 600 inwoners vulden een vragenlijst of gaven via een swipocratie hun keuze aan tussen verschillende stellingen. Ook gingen medewerkers van de gemeente met inwoners in gesprek.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Dromenkaarten en dorpentour

   Tijdens de dorpentour gingen we met zo’n 140 bewoners in gesprek. Over wat is er fijn is aan uw dorp. En wat moeten we doen om dat zo te houden.

   Deze stap bevat bijlagen
  • Creatieve workshop basisscholen

   Samen met kunstenaar Toon van Gelder hebben 10 leerlingen hun droom verwerkt in één schilderij. Het kunstwerk kunt u bekijken in de hal van het gemeentehuis.

Hoe nu verder?

Om de toekomstvisie actueel te houden evalueren we de visie elke vier jaar. Ieder jaar geeft de gemeente een update over de stand van zaken. De denktank van de raad blijft betrokken en in contact met inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties.

Op de hoogte blijven?

Wilt u op de hoogte blijven van project Druten2040? Meld u dan aan voor de digitale nieuwsbrief (Deze link gaat naar een externe website). Of volg ons op Facebook (Deze link gaat naar een externe website), Instagram (Deze link gaat naar een externe website), Twitter (Deze link gaat naar een externe website) en LinkedIn (Deze link gaat naar een externe website).