Lees pagina voor

Sportcentrum De Gelenberg

Het nieuwe sportcentrum Gelenberg wordt een plek voor iedereen waar alles draait om gezondheid en beweging. Het huidige verouderde zwembad maakt plaats voor een duurzaam sportcentrum. Ook vervangt het sporthal De Heuvel in het centrum van het dorp. De opening van het nieuwe sportcentrum is op 1 februari 2024.

De bouw van een prachtig sportcomplex te gebruiken door al onze inwoners. Het gaat van babyzwemmen tot seniorengym en alles wat daartussen in zit. Een multifunctioneel, modern, duurzaam en gasloos sportcentrum.

Veiligheid en bereikbaarheid

De nieuwe, veilige toegangsweg naar het sportpark heeft als naam Invictusstraat gekregen en loopt vanaf de Koningsstraat. Alle bezoekers voor het bestaande zwembad moeten de Invictusstraat gebruiken. Te voet, met de fiets en met auto. Het parkeerterrein van Voetbalvereniging DIO’30 geeft géén toegang tot het zwembad. Vanaf dit parkeerterrein is de tennisvereniging wél bereikbaar voor voetgangers en fietsers.

Ondernemer nieuwe sportcentrum

Het draaiende houden van het nieuwe sportcentrum komt te liggen bij een ondernemer. Hij is verantwoordelijk voor (de kosten van) inspectie, keuring, onderhoud en vervanging van alle sportmaterialen, vloermatten en sportvloeren. In 2024 gaat het huidige personeel van het zwembad over naar de nieuwe ondernemer.

  • Van ontwerp tot realisatie

    Op 14 juli 2022 is de omgevingsvergunning verleend. Van der Horst Aannemers draagt zorg voor het hele project: het ontwerp, de bouw en de oplevering.

    Bekijk deze fase
  • Start uitvoering bouw

    We zijn op 14 september gestart met de nieuwbouw van sportcentrum De Gelenberg. Wethouder Willy Brink: “Er is lang uitgekeken naar dit moment”.

    Bekijk deze fase

Voortgang bouw Sportcentrum de Gelenberg

Er zijn veel activiteiten op het bouwterrein. Wat is er gebeurd? De voorbereidingen voor het storten van het beton. Het beton storten en het vlinderen van de betonvloeren. Vlinderen is het netjes afwerken, mooi glad maken van de betonvloer. Mooi dat er steeds meer te zien is.
En dat allemaal nog net voor de komende feestdagen. We wensen vanaf de bouw in Druten iedereen hele warme en gezellige feestdagen met elkaar. Op naar een actief bouwjaar 2023!