Lees pagina voor

Reclame plaatsen

U mag niet zomaar reclame plaatsen op of aan een gebouw. De reclame mag, bijvoorbeeld, het verkeer niet in gevaar brengen. Voor sommige reclame uitingen heeft u een vergunning nodig.

Als u een constructie gaat bouwen voor het aanbrengen van reclame, dan heeft u een vergunning nodig voor het bouwen van deze constructie. Hiervoor doet u een aanvraag voor een bouwactiviteit. Hiervan is bijvoorbeeld sprake, als u een reclamebord ophangt of blokletters aan de gevel hangt. Ook het plaatsen van een zuil is vergunningplichtig voor het bouwen. Ook het plaatsen van een zuil is vergunningplichtig voor het bouwen. De reclame die op het bouwwerk wordt aangebracht moet passen binnen de regels van het reclamebeleid.

Het kan ook zijn dat u reclame op of aan een gebouw aanbrengt zonder dat er sprake is van bouwactiviteiten. Dit zijn bijvoorbeeld stickers op ramen of afbeeldingen op muren. Er geldt in Druten geen vergunningplicht voor dit soort reclame uitingen, maar de reclame moet wel passen binnen de regels van het reclamebeleid. Als de reclame niet hieraan voldoet dat kan de gemeente handhavend optreden. U moet de reclame dan weer verwijderen.

Wat moet u doen?

Via Omgevingsloket online (Deze link gaat naar een externe website) kunt u nagaan of u een vergunning moet aanvragen. U kunt de aanvraag meteen online indienen. Dit doet u met DigiD (Deze link gaat naar een externe website). Bedrijven kunnen de aanvraag alleen online doen. Gebruik hiervoor eHerkenning (Deze link gaat naar een externe website).

Vul het aanvraagformulier volledig in. Geef hierbij de volgende gegevens:

Hoelang duurt het?

Binnen 8 weken ontvangt u bericht of u de vergunning krijgt. De gemeente kan deze termijn eenmalig met 6 weken verlengen. Beslist de gemeente niet binnen de termijn, dan krijgt u automatisch de vergunning.

Meer informatie

De gemeente bepaalt of u de vergunning krijgt. Zij kan de vergunning weigeren omdat:

Vragen?

Heeft u een vraag? Of wilt u een afspraak maken? De medewerkers van het team vergunningverlening zijn bereikbaar via het telefoonnummer 088 432 70 00.

U kunt hen het beste bereiken:

U kunt natuurlijk altijd een e-mail sturen.