Lees pagina voor

Woonvoorzieningen

Heeft u een aanpassing nodig in uw woning, bijvoorbeeld door ziekte, een beperking of ouderdom? Blader dan eens door de Regelhulp (Deze link gaat naar een externe website) van de Rijksoverheid. U vindt hier alle belangrijke informatie over zorg en ondersteuning.

Lukt het u niet om zelf een oplossing te vinden? Dan helpen wij u graag. Mogelijk heeft u recht op een woonvoorziening. Bijvoorbeeld een lift langs een trap of een verbouwing van de douche.

Woonvoorziening aanvragen

Een medewerker van het sociaal team gaat met u in gesprek over uw situatie. U geeft aan waar u hulp bij nodig hebt. In het gesprek kijken wij samen met u naar een goede oplossing.

Wat kost het?

U betaalt een eigen bijdrage van maximaal € 20,60 per maand voor hulp of ondersteuning die u krijgt. Ook als u verschillende soorten hulp krijgt (bijvoorbeeld hulp in de het huishouden én een scootmobiel) betaalt u nog steeds maximaal € 20,60 per maand.

Het landelijke Centraal Administratiekantoor (CAK) (Deze link gaat naar een externe website) berekent en int de eigen bijdrage. U ontvangt hierover een brief van het (CAK). Dit kan wel enige maanden duren.

Heeft u in een periode minder hulp? Bijvoorbeeld omdat u in een revalidatiecentrum bent? Neem dan contact op met het Sociaal Team Druten.