Lees pagina voor

Gezond en Actief Druten

In Druten willen we dat iedereen mee kan doen. We noemen dat Gezondheid en Actief leven. We helpen inwoners keuzes te maken over hun gezondheid, hun manier van leven en de omgeving waar ze wonen. Samen met veel organisaties zetten we ons in voor een gezonder Druten. Thuis, in de omgeving, op school, op het werk en in de sportkantine.

Wilt u meer weten over Gezond en Actief Druten? Op deze pagina’s leest u meer over onze thema’s. Deze thema’s zijn Sport en Bewegen, Rookvrije Generatie en Gezond Gewicht. Ook vindt u hier het sportakkoord en het preventieakkoord. En de stappen die wij al hebben gezet.

 • Op weg naar een gezonder Druten

  Hier leest u meer over de stappen die wij samen zetten.

  Lees hier meer Op weg naar een gezonder Druten
  • Gezonde school

   Gezonde leerlingen presteren beter! Gezonde School helpt mee aan de gezondheid van de kinderen en dat het goed met ze gaat.

  • Rookvrije generatie

   Druten wil opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

   Deze stap bevat video

Wilt u meedenken?

Elk jaar organiseren wij een preventie- en sportcafé. Tijdens dit café bedenken wij samen hoe wij de gemeente Druten gezonder en actiever maken. We moedigen elkaar aan en delen ideeën. Met deze ideeën gaan we aan de slag. Iedereen is welkom: inwoners, vrijwilligers, professionals of andere betrokkenen. Het volgende preventie- en sportcafé vindt plaats in het najaar van 2023.

Hoe blijft u op de hoogte?

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het project.