Lees pagina voor

Gezond en Actief Druten

In Druten willen we dat iedereen mee kan doen. We noemen dat Gezondheid en Actief leven. We helpen inwoners keuzes te maken over hun gezondheid, hun manier van leven en de omgeving waar ze wonen. Samen met veel organisaties zetten we ons in voor een gezonder Druten. Thuis, in de omgeving, op school, op het werk en in de sportkantine.

Wilt u meer weten over Gezond en Actief Druten? Op deze pagina’s leest u meer over onze thema’s. Deze thema’s zijn Sport en Bewegen, Rookvrije Generatie en Gezond Gewicht. Ook vindt u hier het sportakkoord en het Gezond en Actief leven akkoord. En de stappen die wij al hebben gezet.

 • Op weg naar een gezonder Druten

  Hier leest u meer over de stappen die wij samen zetten.

  Lees hier meer Op weg naar een gezonder Druten
  • Ouders delen ervaringen in Mam-Pap Café

   De kids zijn lekker aan het spelen terwijl mam en pap een bakkie doen met de andere ouders. Welkom bij het Mam-Pap Café.

  • Kok in de klas

   Geen dagelijkse kost: een chef-kok die de klas met 28 kinderen binnen wandelt in zijn mooie zwarte koksbuis en koksmessen bij de hand. Eind februari gingen ze een middag samen met chef-kok Pascal van Eldijk aan de kook

  • Kick-off Sjors Sportief / Creatief

   In de gemeente Druten ontvangt iedere basisschoolleerling een Sjors Sportief / Creatief boekje. Kinderen kunnen kennis maken met veel verschillende sportieve en creatieve activiteiten in de gemeente Druten en West Maas en Waal.

  • Samen Fit en Gezond

   Lekker bewegen en goed advies krijgen over gezond eten in een gezellige groep vrouwen met een niet-Nederlandse achtergrond. Dat is het leefstijlprogramma Samen Fit en Gezond.

  • Wandelcafé Druten

   Wie op woensdagochtend op het Ambtshuisplein in Druten is, kan ze niet missen: de groep van het Wandelcafé.

  • Rookvrije generatie

   Druten wil opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken.

   Deze stap bevat video
  • Gezonde school

   Gezonde leerlingen presteren beter! Gezonde School helpt mee aan de gezondheid van de kinderen en dat het goed met ze gaat.

Wilt u meedenken?

Elk jaar organiseren wij een Gezond en Actief café. Tijdens dit café bedenken wij samen hoe wij de gemeente Druten gezonder en actiever maken. We moedigen elkaar aan en delen ideeën. Met deze ideeën gaan we aan de slag. Iedereen is welkom: inwoners, vrijwilligers, professionals of andere betrokkenen. Het volgende Gezond en Actief café vindt plaats in het najaar van 2024.

Hoe blijft u op de hoogte?

Er zijn verschillende manieren om op de hoogte te blijven van het project.