Lees pagina voor

Verhuizing doorgeven

Verhuist u binnen Druten? Of komt u in Druten wonen? Geef uw nieuwe adres dan online aan ons door met uw DigiD. U kunt uw verhuizing doorgeven vanaf 4 weken voor uw verhuizing, tot 5 dagen erna.

Gaat u bij iemand anders in huis wonen?

Dan heeft u toestemming nodig van de bewoner of eigenaar. De bewoner kan toestemming geven met DigiD.

Of download het formulier verklaring inwoning (PDF, 970.7 kB) vul het in en onderteken het met pen. Neem het samen met een kopie van het identiteitsbewijs van de bewoner mee naar uw afspraak.

Wie kan een verhuizing doorgeven?

Een verhuizing kunt u voor iemand anders doorgeven:

Verhuist u naar het buitenland?

Gaat u langer dan 8 maanden in het buitenland wonen? Lees dan de informatie op onze pagina verhuizen naar het buitenland.

Wanneer is uw verhuizing verwerkt?

Kloppen alle gegevens? Dan verwerken wij uw verhuizing binnen 5 werkdagen na de datum van uw verhuizing. Het nieuwe adres staat een paar dagen later op de website MijnOverheid (Deze link gaat naar een externe website) (ga naar Identiteit, Basisgegevens).

Aan wie geven wij uw verhuizing door?

Wij geven uw verhuizing door aan alle organisaties die deze gegevens nodig hebben. Dit is bijvoorbeeld de Belastingdienst. Op de website Wie krijgen mijn gegevens uit de Basisregistratie Personen (BRP) (Deze link gaat naar een externe website) vindt u meer informatie.

Rijksoverheid: Hoe kan ik mijn verhuizing doorgeven aan de gemeente? (Deze link gaat naar een externe website)