Lees pagina voor

Vluchtelingen

Druten is een gastvrije gemeente. Dat zijn we ook voor mensen die moeten vluchten uit hun thuisland. Bijvoorbeeld vanwege oorlog, vervolging of een ramp. Zij zoeken bescherming in Nederland.

In Druten hebben we sinds mei 2022 een opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen aan de Veerdam. We geven ook al jaren onderdak aan statushouders. Dat is een wettelijke taak. Sinds 30 april 2024 hebben we aan de Scharenburg in Druten een noodopvanglocatie voor 100 asielzoekers.

Vluchtelingen een plek geven in onze gemeente is een flinke uitdaging. Passende locaties zijn er nauwelijks. Bovendien is er een grote vraag naar woningen in de hele gemeente. Samen met Wijchen en andere gemeentes in de regio werken we aan de opvang, integratie en huisvesting van vluchtelingen.

Tegelijkertijd blijven we ons ook hard maken voor het tekort aan (betaalbare) woningen. De aankomende jaren komen er zo’n 900 extra woningen bij. Op de projectpagina Nieuwbouw gemeente Druten vindt u meer informatie over de bouwprojecten.

We willen dat in onze gemeente iedereen passend bij zijn persoonlijke situatie moet kunnen wonen.

Op deze pagina vindt u meer informatie over de vluchtelingenopvang in Druten.

Asielzoekers en statushouders

Oekraïense vluchtelingen