Lees pagina voor

Nieuwbouw gemeente Druten

Het woningtekort is groot. Vooral betaalbare woningen. En woningen voor starters en senioren, koop- en huur. Daarom voegen we tot en met 2030 ruim 900 woningen toe aan onze woningvoorraad. Dit zijn gemiddeld 100 woningen per jaar. In totaal zijn er ongeveer 80 plannen. Deze plannen moeten ook de doorstroming op de woningmarkt verbeteren.

Op deze pagina leest u meer over de ontwikkeling van de grootste nieuwbouwplannen. En waar u terecht kunt voor meer informatie over al deze plannen. Onderaan deze pagina leest u meer over sociale huurwoningen, flexwoningen en de tijdelijke planstop.

Groenemorgen in Afferden

Met het nieuwbouwproject Groenemorgen komen er 60 woningen bij in Afferden. Het gebied ligt aan de zuidkant van de bebouwing aan de Koningstraat, tussen de Oude Weisestraat aan de westzijde en de Driemorgen aan de oostzijde.

Lees meer over Nieuwbouwproject Groenemorgen

Hemelrijk in Puiflijk

Met de bouw van 68 woningen komt er in Puiflijk een divers aanbod aan woningtypes bij. Er komen 46 koopwoningen en 22 sociale en middeldure huurwoningen in de nieuwbouwwijk Hemelrijk.

Lees meer over Nieuwbouwproject Hemelrijk

Hooiwal in Druten

Met nieuwbouwproject Hooiwal komen er 48 nieuwe woningen bij in Druten. Het aanbod bestaat uit 43 rij- en hoekwoningen. En 5 levensloopbestendige woningen. De levensloopbestendige woningen hebben een slaapkamer en badkamer op de begane grond. De woningen liggen tussen de Van Heemstraweg en de Aardschouwstraat, met het centrum van Druten om de hoek.

Lees meer over Nieuwbouwproject Hooiwal

Introgebouw in Druten

Er komt langs de Van Heemstraweg in Druten een nieuw woongebouw met 59 duurzame, sociale huurwoningen. Het gebouw krijgt 5 etages en komt op de plek waar het verouderde Intro gebouw stond. Dit gebouw is inmiddels gesloopt en eind oktober 2023 is de bouw gestart.

Lees meer over Nieuwbouwproject Introgebouw

Portier in Druten

De woningen in het project Portier komen op een stuk grond dat nu nog geen functie heeft. Het ligt aan de westkant van de Raadhuisstraat. Ook komt het op de plek van de sporthal aan de Heuvel. Deze sporthal wordt later nog gesloopt, omdat de sporthal verhuist naar Sportcentrum De Gelenberg. Er komen ongeveer 160 woningen, waarvan ongeveer 40 sociale huurwoningen.

Lees meer over Nieuwbouwproject Portier

Roodhekkenpas-West in Druten

Op de hoek van de Heersweg en de Roodhekkenpas komt een divers aanbod van 36 energieneutrale koopwoningen. Het gebied van Roodhekkenpas-West ligt tussen een ruime groenstrook en de woonwijk Roodhekkenpas.

Lees meer over Nieuwbouwproject Roodhekkenpas-West

't Erf in Druten

Er komt een nieuw woongebouw met 49 sociale huurwoningen in Druten-West. De behoefte aan betaalbare woningen in Druten is groot. We zijn blij dat Woonwaarts 49 sociale huurappartementen kan gaan bouwen. Er komen 17 appartementen met 1 slaapkamer en 32 appartementen met 2 slaapkamers.

Lees meer over Nieuwbouwproject 't Erf

De Groene Admiraal

Van de Klok in Nijmegen is van plan om ongeveer 40 duurzame en betaalbare nieuwe woningen te bouwen in Druten. De woningen zijn gepland aan de oostkant van Druten. Tussen de Jan van Galenstraat, Karel Doormanstraat en De Ruijterstraat. De locatie is bekend als het huidige Balles terrein.

Lees meer over Nieuwbouwproject de Groene Admiraal

Sociale huurwoningen en flexwoningen

Er zijn meer mensen op zoek naar een sociale huurwoning dan dat er woningen beschikbaar zijn. Gemeente Druten en Woonwaarts werken samen aan verschillende oplossingen om de wachttijd zo kort mogelijk te houden. Een van die oplossingen is het plaatsen van flexwoningen op tijdelijke plekken in onze gemeente. Gemeente Druten en Woonwaarts onderzoeken verschillende locaties in de gemeente. Van deze flexwoningen zijn er nu 4 klaar. Deze staan in de Beatrixstraat in Druten.

De verwachting is dat er in het tweede kwartaal van 2024 nog 16 flexwoningen bij worden geplaatst. Deze komen in de Bredestraat in Horssen en zijn van woonstichting de Kernen. Het initiatief hiervoor komt van 4 inwoners. Van deze 16 woningen zijn er 6 sociale huurwoningen bestemd voor jongeren uit Horssen.

Tijdelijke stop op nieuwe woningbouwplannen

Algemene informatie over wonen in de gemeente Druten leest u op onze pagina Wonen. Daar leest u ook meer over de tijdelijke stop op nieuwe woningbouwplannen die tot 21 maart 2024 geldt. Deze tijdelijke stop geldt alleen voor extra woningen, omdat we op dit moment al op 130% zitten aan nieuwe plannen. Zoals afgesproken in de regio.

De tijdelijke stop geldt niet voor het omzetten van een bestaande (agrarische) bedrijfswoning naar een gewone woning. Ook tellen mantelzorgwoningen niet mee met de woningvoorraad. Dat zijn tijdelijke woningen, onder voorwaarde van de mantelzorgbehoefte. Ook voor nieuwe bedrijven of een bedrijfsuitbreiding is geen stop. En voor opvang van vluchtelingen en huisvesting van bijzondere doelgroepen.