Lees pagina voor

Woningbouw Deest Zuid

Een belangrijke opdracht voor de gemeente Druten is sneller meer nieuwe woningen bouwen. In de gemeente Druten komen bijna 1.000 nieuwe woningen. Ook in Deest komen nieuwe woningen. Door meer nieuwe woningen te bouwen, willen we ervoor zorgen dat Deest goed leefbaar blijft. Op deze manier hoeven jongeren en ouderen Deest niet te verlaten, omdat er geen geschikte of betaalbare woningen zijn. En we trekken nieuwe inwoners aan. Dat is goed voor de diversiteit en samenstelling van Deest.

Van Gebiedsvisie naar Masterplan

In 2021 werkten we samen aan een gebieds- en ontwikkelvisie voor Deest Zuid. Bijna 100 Deestenaren dachten op verschillende momenten mee. De visie geeft een beeld voor de toekomst van Deest Zuid op de lange termijn. In de visie hebben water, groen en veel ruimte voor spontane ontmoetingen een belangrijke plek. Een wens van veel Deestenaren.

Bekijk de Gebiedsvisie Deest Zuid (PDF, 7.2 MB)

De volgende stap was het maken van een Masterplan voor Deest Zuid. Ook dit hebben wij samen met u gedaan. We zochten samen de verdieping op thema’s en onderwerpen die u zelf heeft voorgesteld in de gebiedsvisie. Namelijk een voedselbos en ontmoetingsplekken. Voor de zomer spraken we hier met inwoners van Deest over en ook hebben de kinderen van de basisschool tekeningen gemaakt met hun ideeën. De 2 avonden en de tekenwedstrijd gaven voldoende ideeën voor het Masterplan Deest Zuid. Alle goede ideeën en aandachtpunten zijn dan ook verwerkt in het Masterplan. Dit Masterplan heeft de gemeenteraad op donderdag 16 november vastgesteld.

Masterplan Deest Zuid (PDF, 4.1 MB)

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?