Lees pagina voor

Woningbouw Deest Zuid

Een belangrijke opdracht voor de gemeente Druten is sneller meer nieuwe woningen bouwen. In de gemeente Druten komen bijna 1.000 nieuwe woningen. Ook in Deest komen nieuwe woningen. Door meer nieuwe woningen te bouwen, willen we ervoor zorgen dat Deest goed leefbaar blijft. Op deze manier hoeven jongeren en ouderen Deest niet te verlaten, omdat er geen geschikte of betaalbare woningen zijn. En we trekken nieuwe inwoners aan. Dat is goed voor de diversiteit en samenstelling van Deest.

Van Gebiedsvisie naar Masterplan

In 2021 werkten we samen aan een gebieds- en ontwikkelvisie voor Deest Zuid. Bijna 100 Deestenaren dachten op verschillende momenten mee. De visie geeft een beeld voor de toekomst van Deest Zuid op de lange termijn. In de visie hebben water, groen en veel ruimte voor spontane ontmoetingen een belangrijke plek. Een wens van veel Deestenaren.

De volgende stap is het maken van een Masterplan voor Deest Zuid. Ook dit willen wij graag samen met u doen. We zoeken samen de verdieping op thema’s en onderwerpen die u zelf heeft voorgesteld in de gebiedsvisie. Wij hebben uw stem nodig om de plannen vorm te geven en aan te laten sluiten op wat er leeft in Deest.

Bekijk de Gebiedsvisie Deest Zuid (PDF, 7.2 MB)

Voedselbos en ontmoetingsplekken in Deest Zuid

Op 29 juni en 5 juli spraken we met inwoners van Deest over Deest Zuid. In het bijzonder wisselden we ideeën uit over het maken en onderhouden van een voedselbos. En we spraken met elkaar over hoe je het ontmoeten in een wijk in de openbare ruimte kunt organiseren. Een kleine greep uit wat we bespraken met elkaar:

Een voedselbos is erg leuk en een mooie plek om met de buurt samen iets te doen en elkaar te ontmoeten. Waarbij wel aandacht moet zijn voor de plek van een voedselbos en het onderhoud ervan. De vraag was dan ook om klein te beginnen en zo uit te proberen of het werkt. Belangrijk was ook een plek voor de jongeren. Niet alleen een jeugdhonk, maar bijvoorbeeld ook een basketbalveld, voetbalveld of volleybalveld. En verspreid over de wijk zouden leuke speelplekken moeten komen voor kinderen.

De 2 avonden en de tekenwedstrijd die we eerder organiseerden, geven voldoende ideeën voor het Masterplan Deest Zuid. Alle goede ideeën en aandachtpunten nemen we mee in het Masterplan. Dit najaar is het plan klaar.

Stappenplan

Deest Zuid - Gebiedsvisie en masterplan
Stappen  Activiteit 
Stap 1 - September 2021  Twee participatie momenten 
Stap 2  Gesprekken betrokken partijen 
Stap 3 - December 2021  Gebiedsvisie 
Stap 4 - Januari 2022  Besluitvorming 
Stap 5  Start Masterplan 
Stap 6 - Mei 2023  Tekenwedstrijd 
Stap 7 - Juni 2023  Workshop Voedselbos 
Stap 8 - Juli 2023  Workshop ontmoeten 
Stap 9 - September 2023  Afronden Masterplan 
Stap 10 - November 2023  Besluitvorming 

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?