Lees pagina voor

Duurzame Warmte

U heeft er misschien al iets over gehoord. In de toekomst gebruiken we geen gas meer voor de verwarming, het koken en warm water. Het doel is om uiterlijk in 2050 aardgasvrij te zijn. Dat klinkt misschien ver weg, maar die tijd is hard nodig om naar nieuwe oplossingen te zoeken. En onze woningen en bedrijven klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst.

Onderzoek naar duurzame verwarming van Deest

In 2021 zijn we begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de duurzame verwarming van Deest. We vinden het belangrijk om dit samen met u als inwoners van Deest te doen. U kon bijvoorbeeld de gratis huisscan doen. Dat leverde u informatie op over uw eigen woning. We kregen zo een goed beeld van de woningen in Deest. Dat is belangrijke informatie bij het onderzoeken van de mogelijkheden. Ook hebben we een Transitieteam opgericht. Deze groep enthousiaste Deestenaren denkt actief mee bij stappen die we zetten op weg naar aardgasvrij.

Energiemarkt “Verduurzaam uw huis”

Door de hoge energieprijzen is uw huis energiezuinig maken een slimme oplossing. Om Deestenaren hier een handje mee te helpen organiseert het Transitieteam Warmte Deest op zaterdag 11 februari een energiemarkt in ’t Trefpunt. Tussen 10.00 en 14.00 uur bent u van harte welkom! U kunt binnenlopen wanneer het u uitkomt.

Marktkramen

Op de markt vindt u allerlei informatie en inspiratie over duurzaam wonen.

  • Het energieloket en de energiecoaches geven tips over aanpassingen aan uw woning en/of uw eigen gedrag zodat u energie bespaart.
  • Installateurs en kenners geven informatie over isolatie en zonnepanelen. Enkele inwoners van Deest nemen u mee op hun eigen ontdekkingstocht naar een duurzame woning.
  • Woningcorporatie Woonwaarts en de gemeente Druten vertellen over de plannen voor de komende jaren.
  • Kook je nog niet elektrisch op inductie? Kom dan langs bij de kookdemonstratie. Deze start elk uur.

Is waterstof de oplossing voor Deest?

Kom om 11.00 of 13.00 uur naar de workshop waterstof. Waterstofmagazine vertelt over de mogelijkheden van waterstof. En bekijk de tentoonstelling van de waterstofauto.

De energiebus kwam naar Deest

Het proces duurzame warmte Deest gaat samen met Wijk van de Toekomst verder. De eerste stap was de energiebus die in het voorjaar van 2022 naar Deest kwam. Op 4 momenten gingen we met Deestenaren in gesprek over energie besparen en duurzame warmte in de toekomst. We spraken met veel bewoners en dat leverde waardevolle informatie op. We spraken met Deestenaren die al veel aanpassingen deden in huis en met Deestenaren die nog niet zover zijn. Wim van Loket Duurzaam Wonen Plus beantwoordde veel vragen en ook een energiecoach gaf tips. RN7 kwam ook langs bij de bus en maakte er een mooi item (Deze link gaat naar een externe website) van.

Meteen energie besparen

Duurzaam wonen begint met energie besparen. Energie die we niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken. Om Deestenaren op weg te helpen lag er voor iedereen die bij de energiebus langs kwam een product klaar dat helpt bij energie besparen. Bijvoorbeeld een led-lamp, radiatorfolie, tochtstrip of brievenbusborstel. Alle kleine besparingen maken samen een groot verschil.

Vragen over dit project?

Voor meer informatie en bij vragen over dit project mailt u naar warmtedeest@drutenwijchen.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?