Lees pagina voor

Duurzame Warmte

U heeft er misschien al iets over gehoord. In de toekomst gebruiken we geen gas meer voor de verwarming, het koken en warm water. Het doel is om uiterlijk in 2050 aardgasvrij te zijn. Dat klinkt misschien ver weg, maar die tijd is hard nodig om naar nieuwe oplossingen te zoeken. En onze woningen en bedrijven klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst.

Onderzoek naar duurzame verwarming van Deest

In 2021 zijn we begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de duurzame verwarming van Deest. We vinden het belangrijk om dit samen met u als inwoners van Deest te doen. U kon bijvoorbeeld de gratis huisscan doen. Dat leverde u informatie op over uw eigen woning. We kregen zo een goed beeld van de woningen in Deest. Dat is belangrijke informatie bij het onderzoeken van de mogelijkheden. Ook hebben we een Transitieteam opgericht. Deze groep enthousiaste Deestenaren denkt actief mee bij stappen die we zetten op weg naar aardgasvrij.

We werken samen met de Energiebespaarders om Druten duurzamer te maken. Goede isolatie is de eerste stap om energie te besparen. Woningbezitters in Deest ontvingen in februari een brief voor een gratis adviesgesprek met een energieadviseur. Ruim 20 Deestenaren hebben al een gesprek gepland. Doe dat ook! Maak een afspraak via de website Energiebespaarders (Deze link gaat naar een externe website). U kunt ook een subsidie van maximaal €1.600,- krijgen om te isoleren. De adviseurs kijken of u in aanmerking komt en de gemeente beoordeelt de aanvraag altijd nog. Ook als u liever zelf aan de slag wilt kunt u deze subsidie aanvragen. Heeft u vragen over doe-het-zelf isolatie? De Energiebespaarders kunnen u advies geven over materialen.

Energiemarkt “Verduurzaam uw huis”

Door de hoge energieprijzen is uw huis energiezuinig maken een slimme oplossing. Om Deestenaren hier een handje mee te helpen organiseerde het Transitieteam Warmte Deest in februari 2023 een energiemarkt in ’t Trefpunt. Veel inwoners kwamen een kijkje nemen. Op de markt vond u veel informatie en inspiratie over duurzaam wonen. Wilt u aan de slag met het verduurzamen van uw huis? Ga voor meer informatie naar de pagina Energieloket.

De energiebus kwam naar Deest

In het voorjaar van 2022 kwam de energiebus naar Deest. Op 4 momenten gingen we met Deestenaren in gesprek over energie besparen en duurzame warmte in de toekomst. We spraken met veel bewoners en dat leverde belangrijke informatie op. Wim van Loket Duurzaam Wonen Plus beantwoordde veel vragen en ook een energiecoach gaf tips. RN7 kwam ook langs bij de bus en maakte er een mooi item (Deze link gaat naar een externe website) van.

Vragen over dit project?

Voor meer informatie en bij vragen over dit project mailt u naar warmtedeest@drutenwijchen.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?