Lees pagina voor

Duurzame Warmte

U heeft er misschien al iets over gehoord. In de toekomst gebruiken we geen gas meer voor de verwarming, het koken en warm water. Het doel is om uiterlijk in 2050 aardgasvrij te zijn. Dat klinkt misschien ver weg, maar die tijd is hard nodig om naar nieuwe oplossingen te zoeken. En onze woningen en bedrijven klaar te maken voor een aardgasvrije toekomst.

Onderzoek naar duurzame verwarming van Deest

Vorig jaar zijn we begonnen met het onderzoeken van de mogelijkheden voor de duurzame verwarming van Deest. We vinden het belangrijk om dit samen met u als inwoners van Deest te doen. U kon bijvoorbeeld de gratis huisscan doen. Dat leverde u informatie op over uw eigen woning. We kregen zo een goed beeld van de woningen in Deest. Dat is belangrijke informatie bij het onderzoeken van de mogelijkheden. Ook hebben we vorig jaar een Transitieteam opgericht. Deze groep enthousiaste Deestenaren denkt actief mee bij stappen die we zetten op weg naar aardgasvrij.

De energiebus kwam naar Deest

Het proces duurzame warmte Deest gaat samen met Wijk van de Toekomst verder. De eerste stap was de energiebus die in juni naar Deest kwam. Op 4 momenten gingen we met Deestenaren in gesprek over energie besparen en duurzame warmte in de toekomst. We spraken met veel bewoners en dat leverde waardevolle informatie op. We spraken met Deestenaren die al veel aanpassingen deden in huis en met Deestenaren die nog niet zover zijn. Wim van Loket Duurzaam Wonen Plus beantwoordde veel vragen en ook een energiecoach gaf tips. Na de zomer gaat het traject weer verder. RN7 kwam ook langs bij de bus en maakte er een mooi item (Deze link gaat naar een externe website) van.

Meteen energie besparen

Duurzaam wonen begint met energie besparen. Energie die we niet gebruiken hoeven we ook niet op te wekken. Om Deestenaren op weg te helpen lag er voor iedereen die bij de energiebus langs kwam een product klaar dat helpt bij energie besparen. Bijvoorbeeld een led-lamp, radiatorfolie, tochtstrip of brievenbusborstel. Alle kleine besparingen maken samen een groot verschil.

Vragen over dit project?

Voor meer informatie en bij vragen over dit project mailt u naar warmtedeest@drutenwijchen.nl

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?