Lees pagina voor

Vriezeweg en Rondweg

Wij werken altijd aan de bereikbaarheid van en binnen de gemeente Druten. We houden rekening met nieuwe ontwikkelingen zoals zelfrijdende auto’s en de gevolgen van woningbouw. In de mobiliteitsvisie "Duurzaam onderweg tussen Maas en Waal" noemen we 5 belangrijke onderwerpen:

  • Leefbaarheid in de gemeente
  • Bereikbaarheid tussen de kernen
  • Verbonden met de regio
  • Duurzaam verplaatsen tussen Maas en Waal
  • Verkeersveiligheid

In Deest zijn we nu bezig met de Rondweg. Daarna gaan we aan de slag met de Vriezeweg.

Lees meer over de bereikbaarheid van de gemeente Druten.

Rondweg Deest is open

De rondweg is klaar en vrachtwagens maken er al volop gebruik van. Dat betekent dat we aan de slag kunnen met de Vriezeweg.

Aan de slag met de Vriezeweg

Inwoners en partners willen graag dat we de weg helemaal aanpakken en duurzaam inrichten. Op korte termijn staat alleen de aanpak van de Vriezeweg binnen de bebouwde kom op de planning. Dat komt omdat een deel van de weg een bouwroute is voor nieuwbouw van De Gaarden. De aanpak van de Vriezeweg buiten de bebouwde komt later. We nemen dat deel mee in het mobiliteitsplan voor de langere termijn.

Omwonenden hebben het schetsvoorstel al gezien. In juni bespraken we het ontwerp met hen. In september beginnen we dan met de werkzaamheden. In eerste instantie werken we vooral aan een veilige inrichting. Als alles meezit, is de Vriezeweg dit najaar helemaal opgeknapt.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?