Lees pagina voor

Leefbaarheid Wilgenland

We zien dat de leefbaarheid in Deest in het gedrang komt. Inwoners zijn steeds ouder en voorzieningen zoals een supermarkt verdwijnen. Ook nemen de sociale problemen in een wijk als Wilgenland toe. Inwoners van Deest hebben ook zorgen over de steeds slechtere staat de wijk Wilgenland. Woningcorporatie Woonwaarts maakte eerder al samen met inwoners een visie voor de toekomst van Deest. Samen met Woonwaarts gaan we nu aan de slag in Wilgenland. Dat doen we op 3 manieren.

Meer groen en minder stenen

Bewoners van Wilgenland willen graag meer groen, meer biodiversiteit, minder stenen en meer ruimte voor spelen en parkeren in de wijk. Door het meedoen aan het tv-programma de Groenste Straat van Gelderland (Deze link gaat naar een externe website) ziet Wilgenland er al een stukje groener uit. Daar laten we het niet bij. We gaan aan de slag met de openbare ruimte in de hele wijk. In de Schoolweg onderzoeken we zelfs of we hier mogelijk ook de ruimte van voortuinen kunnen gebruiken. Dat onderzoeken we omdat de openbare ruimte in Wilgenland niet groot genoeg is voor de wensen.

Voorlopig Ontwerp openbare ruimte

De bewoners van Wilgenland kregen in januari een brief. In deze brief nodigden we hen uit om digitaal hun wensen en mening over de openbare ruimte in de wijk door te geven. We kregen 72 reacties! Dat gaf ons een mooi beeld van wat bewoners belangrijk vinden. We hebben de reacties van u als bewoner zoveel mogelijk meegenomen in de Projectgroep Wilgenland en het Voorlopig Ontwerp voor de wijk. Bureau Kragten maakte voor ons 2 varianten voor de openbare ruimte. U kunt de ontwerpen hieronder bekijken:

Tot 18 juli kon iedereen op de ontwerpen reageren. De Projectgroep Wilgeland kreeg ongeveer 15 reacties binnen van bewoners. Onder andere uit de Schoolstraat, Wilgenstraat en Meidoornstraat. De reacties gaan over de parkeren, eenrichtingsverkeer, groenvakken en het voetpad. Op woensdag 20 juli besprak de Projectgroep Wilgenland alle binnengekomen reacties en de opmerkingen van de leden uit de projectgroep.
Voor de zomervakantie besprak de Projectgroep Wilgenland alle binnengekomen reacties op het Voorlopig Ontwerp. De gemeente heeft het ontwerp zelf ook beoordeeld. Bureau Kragten is begonnen met het uitwerken van het Definitief Ontwerp.

Uitnodiging bespreken 3 varianten voorlopig ontwerp Schoolweg

Voor de Schoolweg zijn we bezig met het uitwerken van ideeën om de voortuinen beter te betrekken bij de openbare ruimte. Op 21 september konden de bewoners van de westzijde van de Schoolweg een reactie geven op de tweede variant van het voorlopig ontwerp. Uit de reacties kwam naar voren dat bewoners open staan voor het inzetten van de voortuinen, maar dat er weinig keuze was. We hebben daarom 3 varianten uitgewerkt. We willen samen met de inwoners van de Schoolweg een definitieve keuze maken uit 1 van de 3 varianten. De 3 varianten kunt u hieronder bekijken:

U bent van harte uitgenodigd om mee te praten over de ontwerpen. We ontmoeten u graag op woensdag 9 november 2022 van 19:00 uur tot 20:00 uur bij dorpshuis ’t Trefpunt. De koffie staat voor u klaar. Komt u ook?

Op weg naar een definitief ontwerp

Na de bijeenkomst op 9 november gaan we aan de slag met het definitieve ontwerp. We verwachten dat we het definitieve ontwerp half december kunnen laten zien. Dan kunnen de bewoners uit Wilgenland, Projectgroep Wilgenland en de gemeente nog een laatste keer opmerkingen doorgeven.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?