Lees pagina voor

Leefbaarheid Wilgenland

We zien dat de leefbaarheid in Deest in het gedrang komt. Inwoners zijn steeds ouder en voorzieningen zoals een supermarkt verdwijnen. Ook nemen de sociale problemen in een wijk als Wilgenland toe. Inwoners van Deest hebben ook zorgen over de steeds slechtere staat de wijk Wilgenland. Woningcorporatie Woonwaarts maakte eerder al samen met inwoners een visie voor de toekomst van Deest. Samen met Woonwaarts gaan we nu aan de slag in Wilgenland. Dat doen we op 3 manieren.

Meedenken over de openbare ruimte in Wilgenland

Bewoners van Wilgenland willen graag meer groen, meer biodiversiteit, minder stenen en meer ruimte voor spelen en parkeren in de wijk. Door het meedoen aan het tv-programma de Groenste Straat van Gelderland ziet Wilgenland er al een stukje groener uit. Daar laten we het niet bij. We gaan aan de slag met de openbare ruimte in de hele wijk. In de Schoolweg onderzoeken we zelfs of we hier mogelijk ook de ruimte van voortuinen kunnen gebruiken. Dat onderzoeken we omdat de openbare ruimte in Wilgenland niet groot genoeg is voor de wensen.

Het Voorlopig Ontwerp openbare ruimte

De bewoners van Wilgenland kregen in januari een brief. In deze brief nodigden we hen uit om digitaal hun wensen en mening over de openbare ruimte in de wijk door te geven. We kregen 72 reacties! Dat geeft ons een mooi beeld van wat bewoners belangrijk vinden. We hebben de reacties van u als bewoner zoveel mogelijk meegenomen in de Projectgroep Wilgenland en het Voorlopig Ontwerp voor de wijk. Bureau Kragten maakte voor ons 2 varianten voor de openbare ruimte. U kunt de ontwerpen hieronder bekijken:

Wij vragen de bewoners van de Schoolweg 33 t/m 57 goed te kijken naar de 2 varianten. Bij variant 2 kunnen we meer ruimte maken doordat we een deel van de voortuin weer gaan gebruiken voor de openbare ruimte. Deze grond is kadastraal eigendom van de gemeente Druten, maar in het verleden in bruikleen gegeven aan de woningcorporatie.

Reageren op het Voorlopig Ontwerp

Reageren kan tot maandag 18 juli. U kunt uw reactie doorgeven aan de leden van de projectgroep. De contactgegevens vindt u hieronder. Op woensdag 20 juli bespreekt de Projectgroep Wilgenland het Voorlopig Ontwerp en alle reacties die zijn binnengekomen. En gaan ze verder met het opzetten van het Definitief Ontwerp.

Projectgroep

De projectgroep is compleet en bestaat uit 9 bewoners. Op 1 juni kwamen ze voor het eerst bij elkaar. Deze groep gaat intensief aan de slag met het beoordelen van en reageren op het ontwerp voor de openbare ruimte in Wilgenland. Ze vertellen u graag meer over het ontwerp.

Contactgegevens projectgroep:

  • Gerry van Dinteren, Elzenstraat 10, vandinterencor@gmail.com
  • Tanja Janssen, Wilgenstraat 22, Tjanssen67@gmail.com
  • Berry van den Broek, Schoolweg 22, berryvandenbroek81@gmail.com
  • Jos Schiks, Wilgenstraat 25, j.schiks@outlook.com
  • Michel Nauta, Wilgenstraat 2, natuamichel@gmail.com
  • Leon Vendrig, Elzenstraat 15, leon.vendrig@outlook.com
  • Ilse van Toor, Elzenstraat 30, ilsevantoor@live.nl
  • Jos Verwaayen, Jan van Weliestraat 38, josverwaayen@gmail.com
  • Kim den Waal, Iepenstraat 5, k.dewaal@hotmail.com

Opknappen woningen Wilgenland

Woningcorporatie Woonwaarts startte in oktober met het onderhoud en energiezuiniger maken van ongeveer 113 huurhuizen. De woningen krijgen zonnepanelen en hebben straks energielabel A. Fijn voor de portemonnee en het milieu. Ook gaan ze proberen om de 45 koophuizen in Wilgenland duurzamer te maken. In de Iepenstraat zijn de eerste huizen al bijna klaar. Alle huizen zijn waarschijnlijk volgend jaar rond de zomer klaar. Daarna pakken we de openbare ruimte aan. Ook dat doen we samen met u.

Achter de voordeur

Wooncorporatie Woonwaarts gaat in Wilgenland ook aan de slag met een sociale aanpak: Achter de voordeur. Met deze aanpak willen ze werken aan een sociale buurt waar iedereen zich thuis voelt en actief meedoet. In de Spoorbuurt in Nijmegen werkte deze aanpak goed. Woonwaarts gaat met de bewoners van de huizen die worden opgeknapt in gesprek. Dat gesprek gaat niet alleen over het huis. Het gesprek gaat ook over hoe het met de inwoner gaat en de kansen die de bewoner ziet voor de wijk. Zo ontstaan er verbindingen in de wijk en tussen de wijk en de rest van het dorp. Ook de gemeente Druten, MeerVoormekaar, Dorpsraad Deest en de buurtverenigingen doen mee met deze aanpak.

Op de hoogte blijven van het laatste nieuws en de nieuwste activiteiten?