Lees pagina voor

Geboorteaangifte bij de gemeente Druten kan nu ook online

30 april 2024

Voor kersverse ouders is het vanaf 2 mei mogelijk om via de website van de gemeente Druten geboorteaangifte te doen. De kindjes moeten in de gemeente Druten geboren zijn. Ouders kunnen online met DigiD binnen 3 dagen na geboorte aangifte doen. De geboortedag zelf telt niet mee. Ouders moeten ingeschreven staan in een gemeente in Nederland.

Burgemeester Sigrid Sengers: “De komst van een baby is een feestelijke gebeurtenis. Maar vaak ook een erg drukke tijd voor kersverse ouders. Als gemeente begrijpen wij dat de zakelijke kant van een geboorte kostbare tijd in beslag neemt. Daarom kan de aangifte van geboorte nu ook snel en gemakkelijk via de website van de gemeente. Met deze nieuwe online optie kunnen de ouders op elk gewenst moment van de dag de geboorteaangifte doen. Dit betekent overigens niet dat de ouders niet meer welkom zijn bij ons in het gemeentehuis. We zien ze natuurlijk graag komen, maar het is niet langer noodzakelijk.”
Het online aangeven van een geboorte gaat via druten.nl/geboorteaangifte. Daar moeten documenten ingevoerd worden als het van toepassing is: erkenning ongeboren vrucht, akte van naamskeuze en/of een donorverklaring.

Geboorteaangifte gedaan, en dan?

Na de aangifte ontvangen de ouders een lijst met de gegevens. Daar staat op hoe het kindje in de Basisregistratie Personen (BRP) van de gemeente Druten staat. Ook ontvangen ze het burgerservicenummer van het kindje. Daarmee vragen ouders een zorgverzekering voor hun kindje aan. Ook gaan er automatisch berichten uit naar afnemers van de BRP, zoals bijvoorbeeld de belastingdienst, SVB (kinderbijslag), pensioenfondsen.

Meer nieuws

Al het nieuws