Lees pagina voor

Berichten over uw Buurt in uw inbox

5 juni 2024

Veel besluiten die de overheid neemt hebben direct invloed op uw dorp of buurt. Welke verbouwing willen uw buren aan hun huis laten uitvoeren? Mag die boom in uw straat gekapt worden? De gemeente en andere overheidsorganisaties zijn verplicht dit (digitaal) bekend te maken. Deze bekendmakingen noemen we ‘Berichten over uw Buurt’. Vanaf 14 juni ontvangt u de bekendmakingen elke week via e-mail. Met deze e-mail wil de overheid u beter informeren over onderwerpen die spelen in uw eigen buurt. En over hoe u inspraak kunt krijgen of bezwaar kunt indienen.

Welkomstmail

Iedere inwoner van 25 jaar en ouder, waarvan het e-mailadres bekend is bij MijnOverheid (Deze link gaat naar een externe website), krijgt eerst een welkomstmail. Deze mail krijgt u tussen 10 en 14 juni. Via de website mijn.overheid.nl (Deze link gaat naar een externe website) kunt u daarna instellen hoe vaak u de e-mail wilt ontvangen en hoe groot het gebied is waar de bekendmakingen over gaan. Wilt u geen e-mails ontvangen? Dan kunt u zich direct en gemakkelijk weer afmelden.

U ontvangt de e-mail van Overheid.nl

Helaas zijn op internet ook criminelen actief die u naar valse websites willen lokken. Controleer daarom altijd eerst de afzender. De e-mail moet komen van noreply@overheid.nl. Klik alleen op de link in de welkomstmail als de afzender klopt.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u onderstaande video met uitleg bekijken. Antwoorden op veelgestelde vragen (Deze link gaat naar een externe website) over ‘Berichten over uw Buurt’ leest u op overheid.nl

Meer nieuws

Al het nieuws